Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/ Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs/ Ruslans Sorokins ar uzvarām sākuši Pasaules kausa izcīņas posmu Prāgā.

Pirmajā mačā Pļaviņš/ Šmēdiņš, kuri izlikti ar 17.numuru, ar 2-0 (21:14, 21:15) pieveica Francijas duetu Endiju un Kevinu Sē, kuriem sacensībās 16.numurs.

Nākamajā spēlē Pļaviņš/Šmēdiņš ar 0-2 (14:21, 10:21) zaudēja turnīra galvenajiem favorītiem Todam Rodžersam/ Filipam Dalhauzeram, un tagad cīņas līdz pirmajai neveiksmei turpinās "zaudētāju zarā". Pļaviņš/Šmēdiņš turnīrā ir gatantējuši vismaz 17.vietu.

Tikmēr Samoilovs/ Sorokins spraigā cīņā ar 2-1 (15-21, 21-13, 15-12) uzvarēja Davidu Klempereru un Ēriku Korengu no Vācijas (20.numurs). Nākamajā mačā Samoilovu/ Sorokinu gaida cīņa pret spāņiem Pavlo Erreru/ Adrianu Gaviru, kuri izlikti ar ceturto numuru.

Otrajā spēlē Samoilovs/ Sorokins ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:18) uzvarēja spēcīgos spāņus Pavlo Erreru un Adrianu Gaviru, kuri izlikti ar ceturto numuru. Piektien Latvijas duets trešajā kārtā spēkosies ar Kazahstānas pārstāvjiem Alekseju Sidorenko un Aleksandru Djačenko, kuri izlikti ar 21.numuru.

Atgādinām, ka pamatsacensībām nespēja kvalificēties vēl viena Latvijas duets Haralds Regža un Armands Āboliņš, kuri nespēja pārvarēt otro kvalifikācijas kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!