Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Martiņš Pļaviņš un Edgars Točs piektdien piedzīvoja zaudējumu Portugāles pilsētā Espinju notiekošajā Pasaules kausa izcīņas spēlē, kas būtu viņiem ļāvusi izslēgšanas spēlēs startēt no otrās kārtas, bet Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš spēja "play-off" iekļūt kā grupā trešo vietu ieņēmušais duets.

E grupas spēlē Mārtiņš Pļaviņš un Točs, kuri izlikti ar 12. numuru, ar rezultātu 2-0 (21:13, 21:19) pārspēja ķīniešus Gao Penu un Li Janu (21.).

Pļaviņš/Točs ar šo uzvaru nodrošināja tikšanu izslēgšanas spēlēs. Tomēr cīņā par pirmo vietu grupā volejbolisti ar 1-2 (18:21, 21:14, 13:15) piekāpās turnīra piektajam numuram Jūliusam Toli un Klemensam Vikleram no Vācijas.

Tādējādi Latvijas volejbolisti izslēgšanas spēles sāks no pirmās kārtas, bet Vācijas duets varēs cīņā iesaistīties kārtu vēlāk.

Samoilovs/Šmēdiņš šajā turnīrā izlikti ar 16. numuru, un pirmajā mačā A apakšgrupā viņi ar 0-2 (18:21, 17:21) piekāpās šveiciešiem Adrianam Haidriham/Mirko Gersonam, kuri izlikti ar 17. numuru.

Dienas otrajā spēlē Latvijas duets ar 2-0 (21:15, 21:17) pārspēja sacensību Robertu Reižu un Fabisiu Silvu no Portugāles, kuri turnīrā izlikti ar 32. numuru.

Uzvara ļāva duetam ieņemt trešo vietu A grupā, tādējādi kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!