Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolisti svētdien zaudēja cīņā par pirmo vietu, bet pēc tam izcīnīja divas uzvaras, tādejādi noslēdzot Kontinentālās kausa izcīņas trešo kārtu otrajā pozīcijā.

Sērijā līdz divām uzvarām Latvijas pludmales volejbolisti ar 2-0 pārspēja Lielbritānijas sportistus.

Pirmajā mačā par otro vietu Ruslans Sorokins un Aleksandrs Solovejs pusstundas laikā ar 2:0 (21-14, 21-18) pārspēja Krisu Gregoriju un Džeiku Šīfu.

Savukārt otrajā cīņā Mārtiņs Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš tikpat ilgā spēlē ar 2:0 (21-14, 21-11) pieveica Gregu Vīveru un Filipu Smitu.
Kā zināms, trešās kārtas fināla sērijā Latvijas pludmales volejbolisti svētdien piedzīvoja zaudējumu, sērijā līdz divām uzvarām ar 1-2 atzīstot Turcijas pludmales volejbolistu pārākumu.

Fināla sērija Latvijai iesākās cerīgi, jo pirmajā spēlē Pļaviņš/Šmēdiņš 38 minūšu ilgā cīņā ar 2:0 (21-14, 21-16) pārspēja mājiniekus Hasanu Huseinu Mermeru un Selčuku Sekerci.

Tomēr otrajā mačā Sorokins/Solovejs ar 1:2 (13-21, 22-20, 13-15) piekāpās Muratam Giginoglam un Volkanam Gēgtepam.

Līdz ar to bija jāaizvada trešā izšķirošā cīņa, kurā nepilnas stundas laikā Pļaviņš/Šmēdiņš ar 1:2 (19-21, 21-16, 15-17) atzina Giginogla/Gēgtepa pārākumu, tādejādi kapitulējot arī fināla sērijā ar 1-2.
Kā zināms, Latvijas pludmales volejbolisti sestdien sasniedza Turcijā notiekošās Kontinentālās kausa izcīņas trešās kārtas finālu.
Latvijas sportisti šīs kārtas divās pusfināla spēlēs pārliecinoši apspēlēja Horvātiju.

Pirmajā mačā šajā kārtā ar pirmo numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš ar 2-0 (21:11, 21:17) pieveica sacensību astoto numuru Niksu Dellorko un Ivanu Džordževiču.

Kā zināms, Pļaviņam šajā turnīrā nemaz nebija jāpiedalās, taču ģimenes apstākļu dēļ Latvijā palika Šmēdiņa ierastais partneris Aleksandrs Samoilovs.

Tikmēr otrā pusfināla duelī ar otro numuru izliktais Latvijas pāris Ruslans Sorokins un Aleksandrs Solovejs ar 2-0 (21:13, 21:13) pārspēja Filipu Siliču un Ivanu Zeļikoviču, kuriem dots septītais numurs.
Sestdien kļuva skaidrs, ka Latvija finālā spēkosies ar mājiniekiem no Turcijas, kas trīs spēļu sērijā spēja pieveikt Lielbritāniju.
Jau vēstīts, ka cīņā par iespēju pārstāvēt dzimteni Kontinentālā kausa izcīņas trešās kārtas sacensībās Sorokins/Solovejs otrdien pieveica Pļaviņu un Hermanu Egleskalnu.

Šī turnīra uzvarētāji iekļūs Kontinentālā kausa izcīņas pusfinālā, kas, tāpat kā fināls, notiks 2016.gadā, savukārt otro un trešo vietu ieguvušās komandas cīņu turpinās ceturtajā kārtā, kas tiks izspēlēta šī gada augustā/septembrī.

Tāpat zināms, ka dāmu sacensībās Kontinentālā kausa trešajā kārtā Latviju 9. un 10.maijā Kiprā pārstāvēs Alise Lece un Marta Ozoliņa, kā arī Inese Jursone un Tīna Graudiņa. Bez mājiniecēm Latvijai pretim stāsies arī Nīderlandes un Somijas kolēģes. Arī šeit grupas uzvarētājas iekļūs Kontinentālās kausa izcīņas pusfinālā, kas, tāpat kā fināls, notiks 2016.gadā, savukārt otro un trešo vietu ieguvušās komandas cīņu turpinās ceturtajā kārtā, kas tiks izspēlēta šī gada augustā/septembrī.

Kontinentālajā kausā noskaidro ne tikai spēcīgāko kontinenta pludmales volejbola nāciju, bet galvenokārt tas uzmanību saista cīņā par olimpiskajām ceļazīmēm uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Iespēju tikt uz četrgades nozīmīgāko sporta forumu iegūs Kontinentālā kausa fināla uzvarētāji, kuri kļūs zināmi nākamā gada jūnijā. Savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji olimpisko sapni vēl varēs piepildīt Starpkontinentālajā finālturnīrā.

Ar 1.janvāri sākusies atlase Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. 15 pāri Olimpiādei kvalificēsies pēc pasaules ranga, kurā skaitīs 12 labākos turnīrus pusotra gada laikā, piecas komandas tiks kā Kontinentālā kausa uzvarētājas no katra kontinenta, vēl vienu vietu saņems šī gada pasaules čempionāta uzvarētāji, bet divas vietas neilgi pirms olimpiskajām spēlēm sadalīs otro un trešo vietu ieguvēji Kontinentālajā kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!