Foto: Publicitātes foto
Kontinentālās kausa izcīņas otrās - Zonālās - kārtas finālā sestdien uzvaru pēc panākuma "zelta setā" nodrošināja Latvijas pludmales volejbola komanda, tādējādi iekļūstot Kontinentālā kausa finālturnīrā.

Fināla cīņās Latvijas volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kā arī Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš spēkojās ar Krievijas sportistiem.

Pirmajā duelī ar ceturto numuru izliktie Samoilovs/Sorokins ar 0-2 (16:21, 18:21) zaudēja Jurijam Bogatovam un Sergejam Prokopjevam, kas izlikti ar otro numuru.

Savukārt otrajā cīņā ar pirmo numuru izliktie Pļaviņš un Šmēdiņš ar 2-0 (21:10, 21:16) uzvarēja Konstantīnu Semjonovu un Jaroslavu Koškarevu, kas turnīrā izlikti ar piekto numuru.

Trešajā cīņā Pļaviņš un Šmēdiņš ar 1-2 (21:16, 21:23, 15:17) zaudēja Bogatovam un Prokopjevam.

Taču ceturtajā mačā Samoilovs/Sorokins prata situāciju labot, uzvarot Semjonovu un Koškarevu ar 2-0 (22:10, 21:19).

Tādējādi pēc četrām spēlēm rezultāts bija neizšķirts 2-2, kas nozīmē, ka tiek aizvadīts "zelta sets" līdz 15 punktiem, kurā treneriem iespējams izvēlēties divas spēcīgākās valsts komandas.

Tajā Samoilovs/Sorokins ar 15:7 uzvarēja Semjonovu un Koškarevu, sērijā nodrošinot Latvijai uzvaru ar 3-2.

Kā ziņots, pirmās kārtas spēlē Latvija ceturtdien ar 3-0 pieveica Franciju, bet pusfinālā piektdien ar 3-1 pārspēja Šveici.

Zonālās kārtas spēcīgākā komanda - Latvija - automātiski iekļūst Kontinentālā kausa finālā, bet 2.-5.vietā palikušās komandas spēlēs trešajā kārtā - Kontinentālā kausa pusfinālā. No pusfināla finālam kvalificēsies viena spēcīgākā komanda.

Jau ziņots, ka turnīra pirmajā - Subzonālajā - kārtā pagājušajā vasarā Latvijas vīru komanda Artūrs Kiseļevs/Toms Vanags un Ingars Ivanovs/Jānis Vāvers tika pie trešās vietas.

Tikmēr Latvijas dāmu pārstāves Inguna Minusa un Inese Jursone, kā arī Anete Krastiņa/Jana Jaudzeme tika pie otrās vietas.

Sieviešu sacensībās Latviju Kazaņā pārstāvēja Minusa/Jursone, kā arī Krista Kraskura un Sanda Ragožina. Viņām pirmajā kārtā bija plānots tikties ar Kipras volejbolistēm, tomēr tās uz turnīru nav ieradušās. Pusfinālā latvietes ar 0-4 piekāpās Krievijai, bet sērijā par trešo vietu tikai "zelta setā" atzina Francijas pārākumu, sērijā zaudējot ar 2-3.

Kontinentālajā kausā katra valsts piedalās ar divām komandām - gan sieviešu, gan arī vīriešu konkurencē. Pirmajā kārtā bija astoņas grupas, pa četrām valstīm katrā, bet nākamajā kārtā iekļuva trīs labākās valstis no katras grupas.

Kontinentālais kauss notiks trīs gadu garumā, un tā ir papildu iespēja valstu federācijām pretendēt uz pludmales volejbola duetu dalību 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Kontinentālais kauss tiek organizēts katrā kontinentā atsevišķi. Lai iekļūtu Kontinentālā kausa finālā, ir jāpārvar divas kārtas - pirmā kārta 2010.gadā norisinājās subzonā, bet otrā kārta 2011.gadā notiek zonā. Pusfināli un fināli norisināsies 2012.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!