Foto: cev.eu
Latvijas sieviešu pludmales volejbola izlasei ceturtdien Austrijas pilsētā Bādenē izdevās sasniegt Kontinentālā kausa ceturtdaļfinālu.

Pirmajā duelī Kontinentālā kausa B apakšgrupā Latvijas volejbolistes ar rezultātu 0-2 piekāpās Vācijas komandai.

Ar 14.numuru izliktās Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa ar 0-2 (17:21, 19:21) piekāpās Laurai Ludvigai/Svejnai Millerei, kuras izliktas ar trešo numuru. Savukārt otrs Latvijas pāris Anete Namiķe/Varvara Brailko, kurām piešķirts 11.numurs, ar 0-2 (15:21, 18:21) piekāpās Leonijai Kercingerei/Sārai Šnaiderei, kuras startē ar ceturto numuru.

Nākamais mačs Latvijas komandai bija pret Slovākiju, kuru izdevās pārspēt ar 2-1.

Ozoliņa/Skrastiņa ar 1-2 (21:13, 21:23, 15:17) zaudēja slovākietēm Dominikai Nestarcovai/Andrea Strbovai, kurām piešķirts piektais numurs. Tikmēr Namiķe/Brailko otrā mačā ar 2-0 (21:17, 21:17) pārspēja Barboru Tokosovu/Lubicu Siposovu, kuras izliktas ar 16.numuru.

Neizšķirts 1-1 pēc divām spēlēm ar Slovākiju nozīmēja vēl vienu maču abu izlašu starpā. Cīņā par trešo vietu grupā un iespēju startēt ceturtdaļfinālā Namiķe/Brailko ar 2-0 (21:13, 21:18) uzvarēja Nestarcovu/Strbovu.

Latvijas izlase B apakšgrupā izcīnīja trešo vietu un sestdien aizvadīs ceturtdaļfināla spēles.

Sieviešu izlasi Austrijā vada Pēteris Plūme, bet viņam talkā nācis Rihards Finsters.

Latvijas sieviešu pludmales volejbola izlase Kontinentālajā kausā B apakšgrupā ielozēta ar Vācijas, Slovākijas un Itālijas valstsvienībām.

Kopumā otrajā kvalifikācijas kārtā piedalās 24 izlases, kas sadalītas trīs grozos pa astoņām katrā. Latvija ir vienā grozā ar Vāciju, Slovākiju, Itāliju, Norvēģiju, Ukrainu, Zviedriju un Austriju. Grupu turnīra spēles ar astoņu izlašu līdzdalību noris trīs pilsētās - Bādenē (Austrija), Izmirā (Turcija) un Madridē.

No 24 izlasēm piecas katra groza labākās (15) iekļūs finālā, kas no 23. līdz 26.jūnijam notiks Nīderlandes pilsētā Hāgā. Vietu finālā sev automātiski nodrošina finālturnīra rīkotāja, bet ceļazīmi uz Tokiju izcīnīs tikai uzvarētājas.

Gan sieviešu, gan vīriešu izlases spēles par iekļūšanu Kontinentālā kausa finālā aizvadīs no 6. līdz 9.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!