Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru ceturtdien uzsāks 14 spēlētāju skaitā, pirmo apli izlaižot Megijai Dambrehtei un Katrīnai Paulai Krustkalnei, raksta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Ceturtdien Latvijas izlase Daugavpilī sešu spēļu Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu uzsāks šādā sastāvā: diagonālās spēlētājas – Marta Kamēlija Levinska un Vlada Pridatko, pirmā tempa spēlētājas – Terēze Hrapāne, Irbe Andike Lazda un Lāsma Ozola, cēlājas – Elvita Dolotova un Elza Reknere, otrā tempa spēlētājas – Anija Jurdža, Paula Nikola Ņečiporuka, Petra Ņečiporuka, Līga Plāte un Ingrīda Šveigere, "libero" – Kristīne Kramēna un Elīna Zvaigzne.

"Izvēloties sastāvu, ņēmām vērā, ka atlases turnīrā mums pretī stāsies augumā raženākas pretinieces. Visas spēlētājas treniņprocesā ļoti gribēja tikt sastāvā, arī Katrīna un Megija, kuras pirmajā aplī nespēlēs. Viņām durvis uz izlasi joprojām ir vaļā. Vēl ir kvalifikācijas otrais aplis un Eiropas Sudraba līga, un domāju, ka viņām vēl šogad būs iespēja uzspēlēt izlasē," par izvēli pirmajām trim spēlēm saka komandas galvenais treneris Pāvels Seļivanovs.

Viņš bilst, ka šogad gandrīz neiespējami bijis dabūt pretinieču spēļu ierakstus, jo maču praktiski nav bijis. Video atrasts pirmajām pretiniecēm čehietēm, bet abas pārējās komandas tiks analizētas pēc pirmās dienas mača.

Jau pārbaudes spēlē Baltkrievijā laukumā Latvijas izlasi veda kapteine Ingrīda Šveigere, un tā tas būs arī Eiropas meistarsacīkšu atlases turnīrā.

"Uzdevums vienmēr ir viens – uzvarēt. Otrs uzdevums ir spēlēt savu spēli un krāt pieredzi. Ja zvaigznes sastājas pareizā kārtībā, viss (arī iekļūšana finālturnīrā) ir iespējams," kā vienmēr visaugstākos mērķus izvirza olimpiskais čempions Seļivanovs.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles grupā ar Latviju, Bosniju un Hercegovinu, Slovēniju un Čehiju paredzētas divos sabraukumos – no 6. līdz 8. maijam Daugavpilī un no 14. līdz 16. maijam – Bosnijas un Hercegovinas pilsētā Zenicā.

Finālturnīrs plānots 2021. gada augustā un septembrī Serbijā, Horvātijā, Bulgārijā un Rumānijā. Četras mājinieču izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas – Turcija, Itālija, Polija, Nīderlande, Vācija, Krievija, Beļģija un Azerbaidžāna – vietu Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems pirmo divu vietu ieguvējas sešās kvalifikācijas grupās.

Visas spēles, arī tās, kurās nepiedalīsies Latvija, tiešraidē translēs televīzijas kanāls "Best4SportTV".

Latvijas izlases spēļu kalendārs:
6. maijs 19.40 Latvija – Čehija
7. maijs 19.40 Latvija – Slovēnija
8. maijs 19.40 Latvija – Bosnija un Hercegovina

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!