Latvijas sieviešu volejbola izlases treneris Daniele Kaprioti Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē pret Slovākiju vēlas, lai komanda parāda to, ko aizvadītajos mēnešos tā iemācījusies, kas apliecinātu sasniegto progresu.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu izlase trešdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē izbraukumā piekāpās Dānijas valstsvienībai ar rezultātu 0-3 (17:25, 17:25, 24:26). Iepriekš savā laukumā latvietes dānietes spēja pieveikt.

"Salīdzinot ar pirmo spēli, Dānija šodien spēlēja labāk. Šodien dažas mūsu spēlētājas nebija ierastajā kondīcijā, bet tas ir normāli. Ceru, ka, aizvadot arvien vairāk spēļu, varam labāk tikt galā ar šo situāciju. Manuprāt, ir daudzi iemesli, kāpēc spēle šodien bija tāda," pēc mača teica Latvijas izlases treneris Daniele Kaprioti. "Pirmie divi seti bija tiešām sarežģīti. Šodien servju uzņemšana nebija tik laba kā parasti. Dānija servēja pietiekami labi, un varbūt mēs nebijām tikpat labi kā vienmēr enerģētiskā un koncentrēšanas līmenī. Tomēr trešajā setā mums sāka veikties nedaudz labāk. Trešais sets mums ir jāatceras, jo tobrīd bija sarežģīti mainīt spēles gaitu, taču meitenes, kā viņas ir to darījušas visos šajos piecos mačos, turpināja spēlēt, kā ieradušas, un cīnīties par uzvaru."

Pēdējo spēli kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase "Rimi" Olimpiskajā centrā Rīgā aizvadīs 11. septembrī ar Slovākiju.

"Pēdējais pretinieks šajā ciklā Slovākija ir patiešām spēcīga komanda, labākā rangā no šīs grupas, kaut arī pirmajā mačā zaudēja Spānijai. Vēl nezinu šodienas rezultātu. Mums ir jāspēlē. Gribu, lai mēs finišējam ar domu, ka mēs šajā spēlē rādām visu, ko šajos mēnešos esam iemācījušies. Ja mēs to izdarīsim, varam teikt, ka mazs solītis ir sperts. Tāds ir mērķis," par svētdienas maču saka treneris.

E grupā līdere ar 12 punktiem četrās cīņās ir Spānija, otrajā vietā ir Slovākija ar deviņiem punktiem, Dānija ar četriem punktiem ir trešā, kamēr Latvija ar diviem punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!