Foto: Publicitātes foto

Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolā aizvadīta Eiropas U17 čempionāta pirmās kārtas kvalifikācija Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) valstu izlasēm. Latvijas meiteņu valstsvienība pēdējā mačā zaudēja Polijas izlasei, iegūstot trešo vietu, informē Latvijas Volejbola federācija.

Cīnoties pret nomināli spēcīgākajam polietēm, pirmajā setā Latvija izvirzījās vadībā (2:0), tomēr pretinieces guva sešus punktus pēc kārtas (4:9) un turpinājumā ieguva lielāku pārsvaru (10:19), tādējādi laukuma saimnieces zaudēja ar 15:25. Otrajā setā polietes sarūpēja piecus punktus pēc kārtas (2:6), deficīts kļuva lielāks, tomēr Karmenas Strukas divi “esi” ļāva pietuvoties (10:15). Divi bloki rosināja lielāku cerību (14:16), turklāt Katrīnas Strukas sitiens nodrošināja 16:17. Izlīdzināt gan neizdevās un Latvijas izlase piekāpās ar 20:25. Trešajā setā pretinieces uzkrāja pārsvaru (5:10), Helēnas Rītas “eiss” deva 7:10, turklāt polietes divreiz nedabūja bumbu pāri tīklam (11:12). Pēc tam starpība kļuva lielāka (15:21), tādējādi Latvijas volejbolistēm sanāca zaudējums ar 20:25.

Latvijas izlases rindās deviņus punktus guva Katrīna Struka, bet piecus pievienoja viņas māsa Karmena Struka, kurai šoreiz trīs “eisi”. Polijas sastāvā rezultatīvākā bija Zofija Pinderska ar 13 punktiem.

Eiropas U17 meiteņu čempionāta kvalifikācijas pirmā kārta un vienlaicīgi EEVZA čempionāts notika Daugavpilī otro gadu pēc kārtas.

"Ir lieliskas sajūtas. Šīs medaļas mums ir īpašas un nozīmīgas, jo domāju, ka mūsu valstij tā ir viena no pirmajām šāda veida sacensībās. Tāpēc sajūtas ir patiešām lieliskas, tas viss dod jaunu impulsu. Tā kā varu teikt, ka mēs sākam ar šo," norāda Latvijas izlases galvenais treneris Daniele Mario Kaprioti. "Polija šoreiz uzvarēja, taču pirms tam mēs ar 3-0 pārspējām gan Igauniju, gan Lietuvu, gan Gruziju. Tas ir daudz. Esam šeit, mācāmies un vēlamies tikt tuvāk tādām komandām kā Polija un Ukraina."

"Mums izdevās izveidot komandas garu," atzīst galvenais treneris, kurš saka paldies kolēģiem, tostarp saviem asistentiem Ievai Ņečiporukai un Jānim Jerumanim. "Mēs pārstāvam Latviju. Esam sapratuši, ka varam sacensties un izcīnīt medaļu. Jāturpina strādāt šajā virzienā. Esam maza valsts, jāizmanto iespēja virzīties uz priekšu un noturēties. Nākamais solis ir kvalifikācijas otrā kārta, gaidīsim izlozi - tad jau redzēsim, pret ko būs jāspēlē. Mums jāstrādā pie tā, lai tiktu uz Eiropas čempionāta finālturnīru. Ja izmantosim iespējas, varam tur nokļūt. Meitenes bija lieliskas, bet mums ir jāmācās no zaudējumiem. Uzvaram vai mācāmies - tas ir ļoti svarīgi. Pēc iespējas labāk jāsagatavojas kvalifikācijas otrajai kārtai, tagad tas ir galvenais uzdevums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!