Foto: Publicitātes foto/Artūrs Stiebriņš

Siguldā notiekošajā U-18 Eiropas čempionāta otrās kārtas kvalifikācijas turnīrā Latvijas zēnu volejbola izlase šodien piekāpās Grieķijai. Horvātijā tikmēr U-17 Eiropas čempionāta otrās kārtas atlases sacensībās Latvijas meiteņu izlase zaudēja Rumānijai.

Mārča Obrumana trenētā U-18 zēnu volejbola izlase turnīru sāka ar 2-3 (22:25, 25:17, 25:20, 22:25, 11:15) piekāpšanos Grieķijas valstsvienībai, kas vakar pirmajā C grupas spēlē ar 3-1 pieveica igauņus.

Latvijas zēnu izlasē labākie punktu guvēji bija Kristers Landzāns (18), Gustavs Auziņš (12) un Armands Rokjāns (12), bet grieķu rindās 20 punktus sakrāja Evangeloss Rusoss.

"Šajā spēlē par cīņas sparu pat neko īsti negribu pārmest čaļiem. Jā, epizodiski varbūt neizpildīja spēles uzdevumu, bet brīžiem pieļāva tādas elementāras lietas, kas varbūt bija saistītas ar sava veida uztraukumu. Kaut arī jaunieši, izlases līmenī tādas kļūdas nevajadzētu pieļaut," norāda izlases galvenais treneris Obrumans. "Nepietiekami labi nospēlējām blokā un attiecīgi arī aizsardzībā bija sarežģītāk, bloks īsti nepildīja savu funkciju. Uzbrukumā varbūt prasījās vairāk piesegt tīkla vidu. Spēlējām pārāk vienkārši, tas varbūt nebija sliktākais variants, bet vajadzēja nospēlēt kvalitatīvāk, kas īsti neizdevās."

Finālturnīrā iekļūs piecu grupu uzvarētāji, kā arī labākie otrās vietas īpašnieki. Nosakot otro vietu ieguvējus, grupās tiks ņemti vērā labāko trijnieka rezultāti. C grupā sākotnēji bija arī baltkrievi, taču pēc Krievijas veiktās un Baltkrievijas atbalstītās agresijas pret Ukrainu tika pieņemts lēmums par minēto izlašu atstādināšanu no starptautiskajām sacensībām.

Ievas Ņečiporukas trenētā U-17 meiteņu volejbola izlase turnīra otrajā spēlē ar 0-3 (15:25, 17:25, 22:25) zaudēja Rumānijas valstsvienībai, kas vakar pirmajā E grupas spēlē ar 3-0 apspēlēja igaunietes.

Latvijas meiteņu izlasē rezultatīvākās bija Katrīna Struka (12 punkti, tostarp četri bloki) un Katrīna Struka (8), bet rumānietēm pa 15 punktiem sakrāja Dora Geti un Beatrise Iljesku.

24.aprīlī gan U-18, gan U-17 Latvijas izlases tiksies ar Igauniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!