Šonedēļ treniņnometni pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas turnīra uzsāks Latvijas U-18 zēnu un U-17 meiteņu izlase. Vienlaicīgi volejbolisti sadalīs arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionāta medaļas, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Puišu U-18 izlase (2005. gadā dzimušie un jaunāki) Mārča Obrumana vadībā dosies uz Armēniju, kur septiņu komandu apļa turnīrā cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz finālturnīru, kas ar 12 komandu līdzdalību notiks 2022. gadā Tbilisi. Vēl piecas izlases kvalificēsies otrās kārtas sacensībām.

Pirmo treniņnometni U-18 izlase oktobrī aizvadīja nedēļā, kad tika paziņots par mājsēdi. Pirmdien puiši uzsāks piecu dienu treniņu ciklu pirms sestdienas lidojuma uz Armēniju.

"Ģirts Mārtiņsons palīdzēs, tāpat kā iepriekš. Boriss Kolčins aizņemtības klubā dēļ šoreiz nevarēs ierasties. Treniņus pirmdien plānots uzsākt 14 volejbolistu sastāvā, bet uz Armēniju dosies 12 puiši. Treniņnometnē pirms mēneša bija arī vairākas jaunas sejas, gandrīz puse, bet tagad trenēsimies ar nosacīto kaujas sastāvu," par plāniem saka izlases galvenais treneris Obrumans.

Turnīrā Erevānā piedalīsies septiņu valstu izlases – Latvija, Armēnija, Baltkrievija, Igaunija, Krievija, Polija un Ukraina. Spēļu grafiks sacensībās, kas noritēs no 22. līdz 28. novembrim, Latviju gaida drakonisks – mači sešas dienas pēc kārtas.

Latvijas U-17 izlases volejbolistes (2006. gadā dzimušās un jaunākas) kvalifikācijas turnīru no 25. līdz 28. novembrim aizvadīs savās mājās – Daugavpilī. Apakšgrupā pretinieces būs Polija, Lietuva un Baltkrievija, bet otrā apakšgrupā tiksies Igaunija, Gruzija, Krievija un Ukraina.

Kopš EEVZA U-16 čempionāta martā notikušas izmaiņas treneru korpusā – Žannu Zaņeginu ir nomainījis Jānis Jerumanis.

Tāpat ir nelielas izmaiņas spēlētāju sarakstā. Martā savainojumu dēļ nevarēja spēlēt divas Kuldīgas NSS volejbolistes – Rēzija Bikava un Diāna Sedliņa, kuras tagad ir ierindā. No pavasara kandidātēm trūkst vien divu spēlētāju, viņu vietā nākot citām spēlētājām.

"Arī mums pirmā treniņnometne sākās 18. oktobrī, nedēļā, kad tika nolemts par mājsēdi. Līdz 23. datumam Kuldīgā trenējāmies. Daudz strādājām pie taktiskajiem risinājumiem uzbrukumā un aizsardzībā, mazāk – pie serves, jo bērni tikko bija atsākuši treniņus," par padarīto rudenī saka Latvijas U-17 izlases galvenā trenere Ieva Ņečiporuka.

"No 17. līdz 23. novembrim būs treniņnometne Kuldīgā, taču 23. jau dosimies uz Daugavpili, un tāpēc todien treniņu nebūs. Divas reizes dienā trenēsimies arī pa svētkiem," saka trenere. "Lielākā problēma ir spēļu pieredzes trūkums, jo arī nākamajā nedēļā nāksies iztikt bez spēlēm – būs tikai treniņi. Dažas meitenes šosezon Covid-19 ierobežojumu dēļ vispār nav spēlējušas – ne izlasē, ne savā komandā."

"Man ļoti patīk. Tas ir izaicinājums. Savā laikā kā treneris sāku strādāt tieši ar meitenēm," piebilst Jānis Jerumanis. "Šīs meitenes ņem pretī visu, ko viņām dod. Protams, tas ir kas jauns, jo šī man ir debija kādā no sieviešu izlasēm. Iepriekš divreiz esmu bijis zēnu izlases trenera asistents."

Treniņnometne tiks uzsākta 14 volejbolistu sastāvā, bet turnīru Daugavpilī, iespējams, varēs apmeklēt skatītāji. Tādā gadījumā vismaz dažu Kuldīgas spēlētāju vecāki jau ir gatavi doties uz Daugavpili atbalstīt savas atvases.

Finālturnīram Čehijā uzreiz kvalificēsies turnīra uzvarētāja, bet piecas nākamās komandas iekļūs otrajā kvalifikācijas kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!