Foto: Publicitātes foto
Latvijas U-19 meiteņu volejbola izlase svētdien Rīgā zaudēja arī Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra izšķirošās kārtas noslēdzošajā, trešajā, spēlē.

Aizvadītajā spēlē latvietes ar rezultātu 0-3 (12:25, 6:25, 15:25) kapitulēja Vācijas vienaudzēm.

Latvietēm rezultatīvākās bija Diāna Černiševa un Paula Nikola Ņečiporuka, kuras guva pa pieciem punktiem.

Turnīra ievadā piektdien Latvijas meitenes ar 1-3 (25:20, 23:25, 20:25, 14:25) piekāpās Slovēnijas vienaudzēm, bet sestdien ar 0-3 (8:25, 12:25, 20:25) kapitulēja Horvātijai, izredzes iekļūt finālturnīrā zaudējot vēl pirms noslēdzošā mača.

Līdz ar to apakšgrupā ar deviņiem punktiem trijos mačos triumfēja Vācija, turklāt finālturnīram kvalificējās arī sešus punktus savākusī Horvātija.

Paralēli notika arī turnīrs Serbijā, kurā spēlēja mājinieces, Čehija, Polija un Somija. Šeit uzvaras visos trijos mačos izcīnīja Serbija.

Finālturnīram kvalificējās grupu uzvarētājas un labākā otrās vietas ieguvēja.

Latvijas izlase nepilnā sastāvā šim turnīram galvenā trenera Andreja Odinokova un palīga Pāvela Seļivanova vadībā gatavojās jau kopš 16. jūnija. Tomēr gatavošanās plānus koriģēja gan pludmales volejbola sezona, gan nedēļu pirms izšķirošā kvalifikācijas turnīra notikušās Latvijas Olimpiādes sacensības.

Komandai klāt bija nākusi Amēlija Petrova no Daugavpils, kura ir pirmā tempa spēlētāja, un perspektīva meitene no Murjāņiem – Paulas Ņečiporukas māsa Petra, kura libero pozīcijā nomainījusi Lindu Šteinbergu.

Šteinberga kopā ar Ievu Petrovu devušas priekšroku pludmales volejbolam, kā arī komandai nepalīdz viena no līderēm kvalifikācijas otrajā kārtā Tīna Laura Graudiņa, kura šonedēļ kopā ar Anastasiju Kravčenoku piedalījās Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Satellite" sērijas turnīrā Rumānijā.

Izlase gatavošanos sāka ar deviņu dienu treniņnometni Aizputē, kas beidzās pirms Jāņiem. Spēlētājām fizisko kondīciju palīdzēja uzlabot kādreiz lieliskā vieglatlēte Valentīna Gotovska.

Latvijas izlases galvenais treneris Odinkovs pirms turnīra uzskatīja, ka grupas favorīte būs Vācija, jo šī izlase pagājušā gada Eiropas U-18 čempionātā ieņēma sesto vietu.

Aprīlī Latvijas U-19 izlase Rīgā notikušajā otrajā kvalifikācijas kārtā kā labākā no trešo vietu ieguvējām ieguva tiesības startēt čempionāta trešajā – izšķirošajā kārtā, saglabājot iespējas piedalīties finālturnīrā, kas no 27. augusta līdz 4. septembrim norisināsies Ungārijā un Slovākijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!