Foto: LETA
Latvijas U-21 izlases volejbolisti šī gada pasaules čempionāta izšķirošās kvalifikācijas kārtas otrajā mačā ar 0-3 (15:25, 19:25, 22:25) zaudēja Polijas vienaudžiem, kuri ir pašreizējie Eiropas U-20 vecuma grupas čempioni.

Latvijas volejbolisti zaudējuši pat teorētiskas cerības iekļūt finālturnīrā.

Latvijas izlasē septiņus punktus guva Kristaps Šmits, bet pa sešiem punktiem Kristapam Platačam un Atvaram Ozoliņam.

Pirms tam Vācijas U-21 izlase ar 3-1 (25:22, 31:29, 18:25, 25:22) pārspēja Beļģiju.

Apakšgrupā pa sešiem punktiem divās spēlēs guvušas Vācija un Polija, kuras rīt sadalīs ceļazīmi uz pasaules čempionāta finālturnīru.

Kā vēstīts, Latvijas izlase kvalifikācijas turnīru piektdien sāka ar 1-3 (25:23, 20:25, 22:25, 18:25) zaudējot mājiniecei Vācijai. Savukārt Polijas izlase pirmās kārtas cīņā ar 3-0 (25:21, 25:21, 25:19) uzvarēja Beļģiju, ar kuru Latvija tiksies turnīra noslēdzošajā dienā - svētdien.

Ceļazīmi uz pasaules čempionāta finālturnīru Čehijā izcīnīs grupas uzvarētāja.

Volejbolisti uz izšķirošo kārtu nav devušies optimālajā sastāvā, jo jau pirmajā treniņā potīti savainoja diagonāles spēlētājs Pāvels Jemeļjanovs.

Sagatavošanās ciklā Latvijas jaunie volejbolisti divreiz spēlēja ar pašmāju izlasi, kā vienreiz pret Dānijas vīriešu valstsvienību.

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā Latvija palika otrā uzreiz aiz Beļģijas, taču kā viena no divām labākajām otro vietu ieguvējām tika pie ceļazīmes uz izšķirošo atlases kārtu.

Latvija pret Beļģiju, kas būs pretiniece arī otrajā kārtā, cieta neveiksmi ar 0-3 (21:25, 22:25, 16:25). Savukārt vēl viena pretiniece Polija ir pašreizējā Eiropas čempione.

Latvijas U-21 izlasi vada Boriss Kolčins, kuram ir liela darba pieredze volejbolā, tostarp arī Krievijas izlasē. Kolčins vairākus gadus bija Krievijas izlases galvenā trenera Genadija Šipuļina palīgs, kā arī trenēja Belgorodas un Maskavas "Dinamo" klubus. Viņš piecus gadus bija Novijurengojas "Fakel" galvenais treneris, divas reizes izcīnot Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) kausu.

Tikai šo sacensību uzvarētāja iegūs ceļazīmi uz pasaules čempionātu, kas no 23.jūnija līdz 2.jūlijam notiks Čehijā.

Latvijas U-21 puišu volejbola izlases sastāvs pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra izšķirošajai kārtai:

Artūrs Alberts Krams, Rihards Lazdiņš, Ervīns Āboms, Jānis Jansons, Kristaps Šmits, Kristaps Platačs, Atvars Ozoliņš (visi - "Limbaži"/MSĢ), Edvīns Skrūders, Zigurds Adamovičs, Dāvis Emīls Melnis, Vladislvavs Blumbergs (visi - Jēkabpils "Lūši"), Mareks Lazuko ("Daugavpils Universitāte").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!