Piektdien Eiropas Zelta līgas turnīru A grupā Tartu ar spēli pret Beļģiju uzsāks Latvijas vīriešu volejbola izlase. Sestdien pretiniekos būs Igaunija, svētdien – Spānija, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Uz Igauniju Latvijas izlase devās trešdien, taču lieliska iespēja pierast pie sacensību apstākļiem Tartu bija iepriekšējā nedēļas nogalē, kad turpat tika aizvadītas trīs pārbaudes spēles ar igauņiem. Visos spēlētajos 14 setos gan uzvarēja Igaunija, taču sestdien visos trijos oficiālās treniņspēles setos tās pārsvars bija minimāls.

Latvijas izlase Tartu startēs 14 volejbolistu sastāvā, mājās paliekot otrā tempa uzbrucējam Patrikam Pinkam. Toties ierindā pēc vēdera muskuļu savainojuma ārstēšanas atgriezies cits šīs pozīcijas spēlētājs Atvars Ozoliņš.

"Ar veselību viss ir kārtībā," saka otrā tempa uzbrucējs Atvars Ozoliņš. "Bija vēdera muskuļa trauma, un nedēļu vajadzēja atpūsties. Tagad divas dienas esmu patrenējies, un jūtos labi."

Runājot par pretiniekiem, Ozoliņš izceļ kaimiņus: "Igauņus zinām. Domāju, ka viņi cīnīsies par uzvaru Zelta līgā, jo ļoti labi izskatījās pārbaudes spēlēs. Viņi laikam ir grupas favorīti. Par pārējiem esmu dzirdējis, ka beļģi būs ar otro sastāvu, jo viņiem kā finālčetrinieka rīkotājiem vieta labāko četru vienību skaitā jau nodrošināta. Spāņiem arī būs dažas izmaiņas, salīdzinot ar Kipru, taču viņi būs gana spēcīgā sastāvā."

"Pagaidām no izlases vēl gaidīt neko nevajag. Šis Zelta līgas cikls jāizmanto pieredzes krāšanai, un dažiem jaunajiem spēlētājiem jāapbružājas šajā līmenī. Strādājam septembrim. Gribam iegūt pārliecību par saviem spēkiem, pozitīvas emocijas, labi nocīnītas spēles," saka viens no izlases uzbrukuma līderiem, piebilstot, ka patīk jauno cīņasspars un treniņos katrs grib sevi pierādīt.

Spēļu ieraksti Tartu Latvijas izlases izpildījumā pieejami LTV7 kanālā un tiešraidē – LSM.lv.

Eiropas Zelta līgas grupu turnīra sacensības vīriešiem notiks no 28. maija līdz 6. jūnijam, aizvadot divus apļus divos sabraukumos. Vispirms komandas tiksies Tartu, bet otrajā aplī – Liepājā. Finālčetrinieka cīņas Beļģijas pilsētā Kortrijkā ieplānotas 19. un 20. jūnijā.

Latvijas izlases pretinieces Eiropas Zelta līgas grupā būs Igaunija, Spānija un Beļģija.

Savukārt Eiropas čempionāta finālturnīrs ar 24 komandu līdzdalību plānots no 1. līdz 18. septembrim četrās valstīs – Igaunijā, Somijā, Čehijā un Polijā.

Latvijas izlases kalendārs Tartu:
28. maijs 20.00 Latvija – Beļģija, tiešraide LSM.lv.
29. maijs 19.00 Latvija – Igaunija, , tiešraide LSM.lv.
30. maijs 16.00 Latvija – Spānija, tiešraide LTV7 kanālā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!