Latvijas vīriešu volejbola izlase pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačiem pārbaudes spēlēs tiksies ar Portugāles un Zviedrijas komandām, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Beigušās pārrunas par pārbaudes spēļu aizvadīšanu pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Augusta sākumā Latvijas izlase aizvadīs trīs spēles izbraukumā Portugālē, bet nedēļu pirms Eiropas čempionāta atlases pirmā mača viesos ar Izraēlu divās spēlēs uzņems Zviedrijas valstsvienību. Šobrīd rit darbs pie spēļu vietu norises apstiprināšanas. Līdz tam gan vēl jāaizvada sagatavošanās posms maijā pirms otrā starta izlases vēsturē Eiropas līgas sacensībās, jānospēlē seši mači līgā un varbūt vēl arī pāris finālčetriniekā.

Izlases treniņnometnes sākums plānots trešdien, 2. maijā. Šobrīd vēl nav zināms, vai tajā no paša sākuma varēs piedalīties galvenais treneris Avo Kēls un Maskavas "Dinamo" galvenais treneris Boriss Kolčins, taču treniņi notiks, jo ierindā būs "Biolars/Jelgava" treneris Guntis Atars. "Pavasarī un Eiropas līgas spēlēs gribētu ieviest dažas jaunas lietas izlasē, saglabājot visu labāko, kas jau ir bijis. Tā būs simbioze," sacīja Kēls.

"Mēģinājām panākt, lai pretiniekos būtu mūsu izlasei ne par spēcīgiem un ne par vājiem pretiniekiem, bet apmēram tādi paši kā mēs," izvēli pamato Avo Kēls. "Lai būtu līdzvērtīgas spēles, es vismaz tā ceru. Lai nebūtu smagi zaudējumi vai pārliecinošas uzvaras. Tad šīm spēlēm vajadzētu palīdzēt sasniegt mūsu mērķi augustā un nākamā gada janvārī. Pirmās spēles viesos un pēdējās mājās aizvadīsim tāpēc, ka pirms paša kvalifikācijas turnīra negribējām braukt tālu prom no mājām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!