Foto: F64

Āvo Kēlam līgums par Latvijas vīriešu volejbola izlases trenēšanu ir noslēdzies un Latvijas Volejbola federācija (LVF) meklēs viņa pēcteci, laikrakstam "Latvijas Avīze" atklāja LVF prezidents Jānis Buks.

Latvijas volejbola izlase svētdien noslēdza savu dalību Eiropas čempionāta finālturnīrā, astotdaļfinālā trīs setos piekāpjoties Itālijai. Lai gan Kēlam vēl jāatskaitās LVF Treneru komisijai, tomēr treneris sarunā ar "Latvijas Radio" lika noprast, ka neturpinās darbu ar Latvijas izlasi.

Buks atklāj, ka ar šo ciklu līgums ir beidzies, taču viņš ir ļoti pateicīgs trenerim no Igaunijas, kurš pacēlis izlasi jaunā līmenī. "Federācijas vadība nāks kopā un meklēs jaunu treneri. Domāju, ka atradīsim tikpat labu pēcteci," laikraksts citē Buka teikto.

LVF prezidents pagaidām gan vēl nezināja teikt, vai nākamais treneris būs Latvijas vai ārzemju speciālists.

Jau čempionāta laikā tika pieļauts, ka Kēls darbu ar izlasi neturpinās. Federācijas ģenerālsekretāra pienākumu pildītājs Kaspars Timermanis raidījumā "Spried ar Delfi" uzsvēra, ka LVF pēc finālturnīra tiksies ar treneri. Timermanis gan minēja, ka Kēls, visticamāk, amatu nesaglabās.

"Mēs jūtam tādu nogurumu, varbūt pēc pēdējām sezonām īpaši klubu līmenī, kur viņam īpaši nepadevās pagājušā sezona. Arī viņš pats vairākas reizes teicis izlases menedžerim, ka droši vien darbu neturpinās," izteicās Timermanis.

Kēls Latvijas izlases grožus pārņēma pirms četriem gadiem un viņa vadībā valstsvienība pēc 26 gadu pārtraukuma atgriezās Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pirms tam izlašu līmenī viņš no 2004. līdz 2014. gadam vadīja Igaunijas valstsvienību.

Patlaban speciālists vada "Parnu" komandu. Kā treneris Baltijas līgā, Igaunijas čempionātā un Igaunijas kausa izcīņā Kēls ar dažādām komandām ir izcīnījis vairāk nekā 20 titulus.

Kēls sportista karjerā pārstāvēja Igaunijas komandu Tallinas "Kalev", ar kuru spēlēja PSRS augstākās un pirmās līgas čempionātos, bet 90. gados spēlēja dažādos Somijas klubos. 1996. gadā viņš kopā ar Kaido Krēnu kvalificējās Atlantas olimpiskajām spēlēm pludmales volejbolā un ieņēma tur dalītu 17. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!