Kasparu Timermani ģenerālsekretāra amatā nomainīs Gunta Aizporiete, otrdien, 19. maijā, pavēstīja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidents Jānis Buks. Jaunā LVF ģenerālsekretāre amatā stāsies 1. jūlijā, līdz tam pakāpeniski iepazīstoties ar aktuālajiem ikdienas darba jautājumiem, ziņo LVF.

Gunta Aizporiete ir bijusi cieši pietuvināta LVF jau vairāk nekā piecus gadus, vadot Rīgas Volejbola skolu un aktīvi līdzdarbojoties LVF valdē.

Līdz šim LVF ģenerālsekretāra pienākumus pildīja Kaspars Timermanis, kurš papildu valdes locekļa pienākumiem uzņēmās šo darbu brīdī, kad LVF nācās nostāties lielu izaicinājumu priekšā.

Gada laikā ieviesta strikta finanšu disciplīna un nodrošināts, ka LVF neiestājas maksātnespēja. Šobrīd finanšu stāvoklis nav spožs, tomēr tas ir būtiski labāks nekā pirms gada. Tāpat izveidota sistēma sponsoru un atbalstītāju piesaistei, kā arī sakārtota LVF iekšējā struktūra.

Nodibināts volejbola draugu un atbalstītāju domubiedru klubs "100+ draugi Latvijas volejbolam" un atbalsta fonds volejbola veterāniem. Līdz šī gada 12. martam tika organizētas visas plānotās sacensības un čempionāti, kā arī atjaunots vispārizglītojošais Skolu kauss volejbolā jauniešiem.

Šopavasar tika plānots Pasaules kausa trīs zvaigžņu posms pludmales volejbolā Jūrmalā gan vīriešiem, gan sievietēm, kā arī attīstīt pludmales volejbola treneru tālākizglītības programmu. Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Sudraba līgas turnīrā klasiskajā volejbolā bija plānots piedalīties ne tikai ar vīriešu izlasi, bet arī ar sieviešu izlasi. Tāpat viss jau bija sakārtots, lai aprīļa beigās Latvijā norisinātos U-20 Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs jauniešu izlasei.

Jānis Buks augstu novērtē Timermaņa paveikto un saprot, ka jau no pirmās dienas viņš uzņēmās šos pienākumus tikai uz laiku, līdz tiks atrasts cits kandidāts. Sekretariāta darbam bija jāturpinās un bez vadītāja, lielo izaicinājumu priekšā, federācija nevarēja pilnvērtīgi funkcionēt. Apvienojot pienākumus, Kaspars Timermanis iesaistījās sekretariāta ikdienas darba organizēšanā, lai paveiktu visu iepriekš minēto un realizētu valdē pieņemtos lēmumus un stratēģiskos uzdevumus.

"Šobrīd ir atrasts labs kandidāts, kas var turpināt iesāktos darbus un attīstīt jaunus projektus kopīgi izvēlētajā virzienā. Guntai Aizporietei piemīt veselīgs ambīciju līmenis, kā arī skaidrs redzējums par to kā volejbolam Latvijā ir jāattīstās, lai mēs spētu volejbolam atgūt tam pienākošos vietu Latvijas sporta virsotnē," komentē Jānis Buks.

Latvijas Volejbola federācijā pārmaiņas notika 2019. gada 18. janvārī, kad par tās prezidentu tika ievēlēts Jānis Buks, kurš bija vienīgais kandidāts uz šo amatu. Amatu pameta Atis Sausnītis, kurš federāciju bija vadījis no 2004. līdz 2008. gadam, kā arī no 2013. līdz 2019. gadam.

Savukārt 2019. gada aprīlī par LVF ģenerālsekretāru tika iecelts Kaspars Timermanis, bet līdzšinējais amata pildītājs Edgars Zaiženijs pievērsās pludmales volejbola sfēras koordinēšanai.

Kaspars Timermanis turpinās aktīvu iesaistīties volejbola dzīvē, pildot LVF valdes locekļa pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!