Latvijas vīriešu volejbola izlase piektdien Igaunijas pilsētā Tartu aizvadīja otro no trim pārbaudes spēlēm pret Igaunijas valstsvienību, piedzīvojot zaudējumu trīs setos – 0:3 (23:25, 17:25, 20:25). Sestdien abas komandas tiksies vēlreiz.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Avo Kēla vadītā Latvijas izlase Veru pilsētā uzvarēja pirmajā setā, taču nākamajos trijos piekāpās igauņiem, visā cīņā ciešot neveiksmi ar rezultātu 1:3. Piektdien spēle tika aizvadīta pie tukšām tribīnēm Tartu pilsētā un abas komandas to iesāka visai eksperimentālos sastāvos, atpūtinot līderus.

Latvijas izlase spēli sāka ar Edvīnu Skrūderu, Kristapu Šmitu, Edvartu Buividu, Edgaru Šimanski, Kristapu Plataču, Renāru Jansonu un Ingaru Ivanovu (libero), taču tās gaitā pie spēlēšanas tika visi, izņemot vakar daudz spēlējušos Romānu Saušu, Hermanu Eglekalnu, Denisu Petrovu, Atvaru Ozoliņu, Zigurdu Adamoviču un Vladislavu Blumbergu.

Pirmais sets aizritēja līdzīgā cīņā un tā galotnē pēc veiksmīgas Šmita serves Latvijas izlase panāca neizšķirtu – 19:19. Galotnē savas iespējas mūsu vīri izmantot nespēja un igauņi uzvarēja ar 25:23. Otrajā setā laukuma saimnieki visai drošu pārsvaru ieguva jau ievadā un intriga seta galotnē izpalika. Igauņi triumfēja krietni pārliecinošāk – 25:17.

Par spīti Latvijas izlases labajam sniegumam trešajā setā, arī tajā veiksmīgāki bija mūsu ziemeļu kaimiņi. Lai gan lielu seta daļu Latvijas izlases vīri turējās drošā vadībā, galotnē atkal igauņi nosvēra svaru kausus par labu sev – 25:20.

Pēc aizvadītajiem trim setiem abas komandas izspēlēja vēl divus. Ceturtajā panākumu atkal svinēja igauņi (25:17), bet piektajā, spēlējot līdz 15 punktiem labāki bija mūsu volejbolisti – 20:18.

Latvijas izlases rindās ražīgākais punktu guvējs šodien bija Kristaps Platačs, kura rēķinā 15 punkti. Par četriem mazāk (11) guva Evarts Buivids, bet deviņi Kristapa Šmita rēķinā. Igauņiem līderu prombūtnē rezultatīvākais bija Marts Nābers, kura rēķinā 19 rezultatīvas darbības.

Pēc spēles iespaidos par to dalījās Latvijas izlases šodienas spēles pamatsastāva cēlājs Edvīns Skrūders: "Brīžiem spēlējām diezgan labi, taču brīžiem bijām pārāk haotiski. Pieļāvām daudz kļūdas vienkāršās situācijās, kas izskaidrojams, ka šādā virknējumā spēlējām pirmo reizi. Noteikti varējām labāk servēt, arī servju uzņemšanā mums jāspēlē labāk. Pats laukumā jutos labi," teica "Jēkabpils lūšu" komandas volejbolists.

Debiju Latvijas izlasē šodien piedzīvoja Kristaps Šmits, kurš pēc cīņas atzina, ka, lai kā centās mūsu vīri, igauņi šodien bija labāki. "Spēle nebija no tām labākajām, taču man ir prieks būt Latvijas izlasē un pārstāvēt savas valsts krāsas. Mēģinājām, cīnījāmies, labojām savas kļūdas, taču igauņi šodien bija labāki," teica izlases debitants.

Vaicāts, kas jāizdara rīt, lai no Igaunijas pārvestu arī vienu panākumu, Šmits nevilcinoties atbildēja, ka labāk jāuzservē: "Mums jāriskē, mums nav, ko zaudēt!"

Spēles klātienē vērot Tartu nav iespējams. Arī sestdienas cīņa, kuras sākums plānots plkst. 16.00, tiešraidē tiks translēta portālā "postimees.ee". Plānots, ka sestdien abas komandas spēli atkal aizvadīs ar saviem labākajiem spēkiem.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā vīriešu konkurencē ir septiņas apakšgrupas, un D grupā spēlējošā Latvija, Kipra, Spānija un Moldova būs vienīgās, kas vienā valstī uzreiz aizvadīs abus riņķus, turklāt vienīgās, kas spēlēs augusta beigās un septembra sākumā, pārējās grupās finālturnīra dalībniekus noskaidrojot nākamā gada janvārī.

Katras grupas uzvarētāja, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas kvalificēsies Eiropas čempionāta finālturnīram, ko vienlaicīgi uzņems Igaunija, Somija, Polija un Čehija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!