Foto: F64
Latvijas vīriešu volejbola izlase 2021. gada Eiropas čempionāta finālturnīru noslēgusi 16. pozīcijā, liecina Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) publicētais vietu sadalījums pēc astotdaļfinālu aizvadīšanas.

Latvijas volejbolisti svētdien Ostravā astotdaļfinālā ar rezultātu 0-3 zaudēja Itālijai.

Astotdaļfināla fāze noslēdzās pirmdien, kad kļuva zināmas visas astoņas komandas, kas turpinās Eiropas meistarsacīkstes ceturtdaļfinālā.

Uzreiz aiz pirmā astoņnieka palika Tokijas olimpisko spēļu čempione Francija, tālāk sekoja Turcija, Bulgārija, Somija, Ukraina, Horvātija, Portugāle un Latvija. Pirmā no izlasēm, kas nepārvarēja grupu turnīru, ir Baltkrievija, kas meistarsacīkstes noslēgusi 17. vietā. Aiz tās palika Beļģija, Slovākija, Spānija, Igaunija, Grieķija, Ziemeļmaķedonija un Melnkalne.

Vietu noteikšanā tika ņemti vērā grupās sasniegtie rezultāti.

Šis ir Latvijas izlases otrais labākais sasniegums Eiropas čempionāta finālturnīros. Iepriekšējā dalības reizē 1995. gadā valstsvienība 12 komandu konkurence ieņēma 11. pozīciju.

Otrdien un trešdien tiks noskaidrotas pusfinālistes. Otrdien notieks Polijas – Krievijas un Nīderlandes – Serbijas dueļi, bet trešdien gaidāma Čehijas – Slovēnijas un Itālijas – Vācijas spēkošanās.

Jau ziņots, ka grupas turnīrā Tallinā Latvija ar 3-1 pārspēja Igauniju, ar 2-3 piekāpās Horvātijai un Slovākijai, ar 1-3 atzina Vācijas, bet ar 0-3 – Francijas pārākumu.

Eiropas čempionāta finālturnīrs notiek Igaunijā, Somijā, Polijā un Čehijā, piedaloties 24 izlasēm, kas bija sadalītas četrās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras apakšgrupas četras labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!