Latvijas volejbola izlase, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, piedzīvojusi divus zaudējumus pārbaudes turnīrā Mogiļevā, kur norisinās Gubernatora kausa izcīņa, informē Latvijas volejbola federācija.
Pirmajā spēlē trešdien Raimonda Vildes trenētā Latvijas izlase ar 1:3 (20:25, 25:17, 23:25, 30:32) zaudēja mājiniekiem Baltkrievijas izlases volejbolistiem, bet ceturtdien ar 1:3 (23:25, 19:25, 25:23, 23:25) atzina arī Krievijas kluba Maskavas MGTU pārākumu.

Piektdien turnīra pēdējā spēlē Latvija tiksies ar Igaunijas izlasi.

Pirms došanās uz Mogiļevu Latvijas volejbolisti trīs pārbaudes spēlēs viesos uzvarēja Austrijas valstsvienību.

Latvijas volejbolistiem no 16. līdz 18. maijam Nīderlandē, un no 30. maija līdz 1. jūnijam Slovēnijā būs jāpiedalās Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrās kārtas grupu turnīros, kur spēlēs arī Nīderlandes un Slovēnijas izlases. Vēl vieni pretinieki noskaidrosies Albānijas un Azerbaidžānas izlašu duelī, kuras 8. un 11. maijā aizvadīs divas spēles.

Pēc četru komandu divu apļu turnīra labākā izlase iegūs ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru, bet otrās vietas ieguvēja piedalīsies izslēgšanas mačos ar citu grupu otro vietu ieguvējām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!