Lai krātu starptautisko spēļu pieredzi un turpinātu vīriešu un sieviešu valstsvienību progresu, Latvijas volejbola izlases pieteiktas 2021. gada Eiropas līgas sacensībām, vēsta Latvijas Volejbola federācija.

Avo Kēla vadītā vīriešu izlase, tāpat kā šogad un pagājušogad, ir pieteikta gan Zelta, gan Sudraba līgas sacensībām. Ja pieteikušos vidū Latvija Eiropas rangā būs labāko divpadsmitniekā, Latvija startēs Zelta līgā. Gadījumam, ja neizdosies iekļūt Zelta līgas dalībnieku sastāvā, izlase pieteikta arī Sudraba līgas sacensībām.

"Vietas Eiropas līgā tiek dalītas pēc valsts vietas Eiropas valstu rangā, kurā šobrīd Latvijas vīriešu izlase atrodas 23. vietā. Ja atskaita Eiropas izlases, kuras piedalās Pasaules Nācijas līgā, un Somiju, kura palika iepriekšējā Zelta līgā pēdējā vietā, atrodamies 14. vietā. Zelta līgā ir 12 vietas, un tās nodrošina komandas ar augstāku vietu rangā. Līdz ar to teorētiski, ja visas izlases piesakās, tad paliekam kā otrie aiz strīpas. Balstoties uz iepriekšējo gadu pieredzi, ir cerība, ka varbūt ne visas izlases pieteiksies," Latvijas vīriešu izlases izredzes par tikšanu Eiropas Zelta līgā vērtē Latvijas Nacionālo izlašu koordinators Arturs Vitkovskis.

Lai nezaudētu iespēju sacensties ar citu valstu izlasēm, paralēli vīriešu izlase ir arī pieteikta Sudraba līgas sacensībām.

2018. gadā Latvija debitēja Eiropas Sudraba līgā, izcīnīdama trešo vietu, bet gadu vēlāk debitēja Eiropas Zelta līgā, kur grupā ierindojās otrajā vietā un kopvērtējumā augstajā 5. vietā. Šogad Covid-19 pandēmijas dēļ Eiropas Sudraba līgas sacensības, kurās tika plānots startēt, tika atceltas.

Tāpat šogad nenotika arī Ingunas Minusas vadītās Latvijas sieviešu valstsvienības debija Sudraba līgas sacensībās, to atliekot uz nākamo gadu.

Grupu turnīra sacensības vīriešiem, aizvadot divus apļus, kā šobrīd paredzēts, divos sabraukumos, notiks no 28. maija līdz 6. jūnijam, bet sievietēm turnīrs sāksies 24. maijā ar finišu 6. jūnijā. Latvijas Volejbola federācija (LVF) ir arī pieteikusies organizēt kādu no grupas turnīriem Latvijā.

Fināla četrinieka cīņas gan vīriešiem, gan sievietēm ieplānotas no 25. līdz 27. jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!