Foto: F64

Latvijas volejbola izlasē uzlabojusies saikne starp cēlājiem un uzbrucējiem, kas apliecina, ka komanda ir ievērojami augusi, pēc pārbaudes spēlēm pret Norvēģiju teica galvenais treneris Mihals Gogols.

Jau vēstīts, ka Latvijas volejbolisti "Rimi" Olimpiskajā centrā trešdien svinēja uzvaru pār Norvēģiju ar rezultātu 3-0 (25:23, 25:21, 25:16). Dienu iepriekš latvieši norvēģus uzvarēja ar 3-1.

"Domāju, ka mums vajag spēlēt mačus, iegūstot pieredzi un spēles ritmu, jo pirms Eiropas Zelta līgas bija tikai viena pārbaudes spēle, kas nebija pietiekami. Tāpēc mēs tagad cenšamies aizvadīt vairāk spēļu," ar iespaidiem pēc diviem mačiem ar Norvēģiju dalījās Latvijas izlases treneris Mihals Gogols, kuru citēja Latvijas Volejbola federācija. "Progress ir katru dienu, salīdzinot pirmo un otro spēli. Man patīk mūsu ritms, celšana, man patīk pirmā darbība pēc serves. Es domāju, ka mēs esam krietni auguši, var redzēt, ka ir uzlabojusies saikne starp cēlājiem un uzbrucējiem. Varbūt kas īsti vēl nestrādā. Ko mēs varētu vēl pielabot, ir bloks un serves, lai gan domāju, ka serves būs labākas, jo mēs pie tām daudz strādājam. Turklāt pašlaik varbūt spēlētāji ir nedaudz piekusuši, un es domāju, ka tās kļūs tikai labākas. Noteikti ir labi uzvarēt, kas dod nepieciešamo pārliecību. Mēs spējām izcīnīt uzvaru saspringtās setu galotnēs, kas noteikti dos nepieciešamo pārliecību par saviem spēkiem."

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrā startēs B grupā kopā ar Austrijas un Somijas valstsvienībām. Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā 3.augustā spēlēs Austrijā, trīs dienas vēlāk Valmierā uzņems Somiju, 17.augustā ar somiem tiksies izbraukumā un grupu turnīru noslēgs 21.augustā Jelgavā ar Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!