"Credit24" meistarlīgā Latvijas volejbolisti līdz mājsēdes beigām spēlēs tikai ārpus Latvijas, otrdien ziņo Latvijas Volejbola federācijas (LVF) preses dienests.

"Konsultējoties ar LVF un klubiem, ņemot vērā kritisko situāciju Latvijā veselības aprūpes jomā Covid-19 epidēmijas laikā un atbalstot valdības pieņemtos lēmumus krīzes pārvarēšanā, kā arī rūpējoties par visu volejbola sacensību dalībnieku veselību, sacensību rīkotāji pieņēmuši lēmumu Latvijā volejbola spēles līdz 15. novembrim neaizvadīt," vēsta LVF preses dienests.

Tāpēc uz laiku pēc 14.novembra, kad varētu beigties Covid-19 stingrie ierobežojumi jeb mājsēde, atceltas visas četras šīs nedēļas beigās paredzētās "Credit24" meistarlīgas cīņas Latvijā, tajā skaitā arī Jūrmalā paredzētais principiālais "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" un Jēkabpils "Lūšu" mačs.

"Tāpat, kā tas bijis pirmajās divās mājsēdes nedēļās, Latvijas klubiem saskaņā ar visiem iesaistītajās valstīs pieņemtajiem veselības aizsardzības pasākumiem nākamnedēļ būs atļauts kārtējos "Credit24" meistarlīgas mačus aizvadīt Igaunijā un Lietuvā," precizē LVF preses dienests.

"Optibet" Baltijas līgā sievietēm Latvijas klubi līdz 15. novembrim spēles neaizvadīs.

Jau ziņots, ka līdz novembra vidum Latvijā netiks rīkotas arī "Optibet" Latvijas čempionāta spēles sievietēm un vīriešiem, kā arī amatieru un jauniešu sacensības volejbolā.

Tikmēr Igaunijā piektdien maču mājās aizvadīs Avo Kēla vadītā un līgas labākā servētāja Toma Švana pārstāvētā "Parnu", kas tiksies ar čempiona titula pretendenti Tartu "Bigbank".

"RTU Robežsardze"/"Jūrmala" zaudējusi visās piecās aizvadītajās spēlēs un šosezon ir bez punktiem, ieņemot astoto vietu deviņu komandu vidū. Tāpat bez punktiem ir vienu maču aizvadījusī "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme" un trīs dueļus nospēlējusī "Biolars"/"Jelgava MSĢ", kas ieņem attiecīgi septīto un devīto vietu, bet Jēkabpils "Lūši" ar trīs punktiem vienā spēlē ir piektie.

Šosezon "Credit24" meistarlīgas sacensībās piedalās deviņas komandas – pa četrām no Igaunijas (Tartu "Bigbank", "Parnu", Tallinas "Selver" un "TalTech") un Latvijas ("Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme", "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", Jēkabpils "Lūši" un "Biolars"/"Jelgava MSĢ") un viena Lietuvas vienība – Klaipēdas "Amber Volley".

Pērnās sezonas turnīrā uzvaru svinēja Tallinas "Selver", kas finālā pārspēja "Saaremaa", bet trešo vietu izcīnīja Jēkabpils "Lūši".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!