Foto: Publicitātes foto
Latvijas volejbola jauno sezonu ievadīs "Optibet" Superkauss, kurš 1. oktobrī norisināsies Jūrmalā. Sieviešu sacensībās "Rīgas Volejbola skola/ LU" tiksies ar VK "Jelgava", bet vīriem Superkausu sadalīs "RTU Robežsardze/ Jūrmala" un "Jēkabpils Lūši", informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Vadoties pēc reglamenta, "Optibet" Superkausā savā starpā sacenšas iepriekšējas sezonas Latvijas čempioni un Latvijas Kausa ieguvēji. Ja kausu un čempiona titulu ieguvusi viena un tā pati komanda, tad kā pretinieki tiek noteikta tā komanda, kas ieguvusi Latvijas kausa titulu iepriekšējā sezonā vai vēl sezonu pirms tās.

Sievietēm 2021./2002. gada sezonā Latvijas čempiones bija RVS/LU komanda, kuras cīnīsies pret 2021. gada "Cewood" Latvijas kausa ieguvējām VK "Jelgava" komandu. Par trofeju vīriešu konkurencē spēkiem mērosies 2021./2022. gada sezonas Latvijas čempioni un "Cewood" Latvijas kausa 2021 ieguvēji "Jēkabpils Lūši" un abu, iepriekš minēto, turnīru finālisti, 2019. gada Latvijas kausa ieguvēji "RTU Robežsardze / Jūrmala".

Ideja par Superkausu radās 2020. gadā Jūrmalas un Jēkabpils klubiem Covid-19 ierobežojumu ietekmē. Līdz šim Superkausa izcīņa norisinājusies jau divas reizes. Vīriešu komandām abas reizes kausa ieguvēja bijusi SK "Jēkabpils Lūši" komanda. Savukārt dāmu konkurencē pirmajā reizē uzvarēja RVS/LU volejbolistes, bet otrajā VK "Jelgava".

Spēles norisināsies 1. oktobrī, Jūrmalas Valsts ģimnāzijas sporta hallē, Raiņa ielā 55. Dāmu Superkauss paredzēts pulksten 16:00, bet trīs stundas vēlāk cīņu uzsāks vīriešu komandas.

Nedēļu pēc "Optibet" Superkausa izcīņas plānotas Latvijas komandu pirmās cīņas Baltijas līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!