Foto: Latvijas Volejbola federācija
Latvijas sieviešu volejbola izlase trešdien Paidē zaudēja Igaunijai arī pēdējā no trim pārbaudes spēlēm, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Latvijas izlase zaudēja Igaunijas valstsvienībai ar 0-3 (15:25, 23:25, 16:25), bet, komandām vienojoties, spēlēts tiks arī ceturtais sets, kurā ar 25:20 pārākas bija Latvijas volejbolistes.

Iepriekšējās cīņās Latvija zaudēja ar 0-3 (21:25, 21:25, 18:25) un 0-3 (22:25, 17:25, 22:25). Abās spēlēs tika aizvadīts arī ceturtais sets. Pirmajā spēlē to izdevās uzvarēt Latvijai, bet otrajā – Igaunijai.

Pirmajā setā igaunietes ieguva pārsvaru jau cīņas ievadā, noturot to līdz pat seta nogalei un triumfēja ar rezultātu 25:15. Otrais cīņas nogrieznis bija krietni līdzīgāks un Latvijas izlase mūsu ziemeļu kaimiņienēm prata izrādīt krietni vien sīvāku konkurenci. Galotnē tomēr atkal veiksmīgākas bija igaunietes – 25:23.

Trešajā setā atkal krietni veiksmīgākas izrādījās igaunietes, svinot panākumu ar 25:16. Pēc nospēlētā trīs setu mača, līdzīgi kā iepriekšējās divās dienās, komandas izspēlēja arī ceturto setu, kurā treneri deva iespēju spēlēt komandas tuvākajām rezervēm un šajā "mini spēlē" meistarīgākas izrādījās mūsu meitenes – 25:20.

Vairāku līderu prombūtnē rezultatīvākā šodien bija Elza Smilškalne, kura guva 19 punktus. Deviņas rezultatīvas darbības Annijas Jurdžas rēķinā, bet par vēl divām mazāk (septiņas) Kristīnei Kramenai.

Igaunijas izlases līdere Kertu Lāka pirmajos trijos setos šodien sakrāja 21 punktus, uzbrūkot ar 50% precizitāti (trešdien 60%) un jau atkal bija rezultatīvākā savas valstsvienības rindās.

"Epizodiski spēlējām labi. Bija jūtams nogurums – gan fiziski, gan emocionāli. Tas traucēja spēles epizodes, īpaši pēc pašu aizsardzības. Nespējām novest šīs epizodes līdz pozitīvam rezultātam. Ar katru spēli pastiprinājām savas serves, samazinājām savas kļūdas. Tas nesa rezultātu, bet ar to nepietika, lai uzvarētu visu spēli. Svarīgi, ka noslēdzošo setu vinnējām, un mājās varam atgriezties ar pozitīvām emocijām. Vienlaicīgi gan apzinos, ka darāmā vēl ir ļoti daudz," pēc trim spēlēm Igaunijā teica izlases galvenā trenere Inguna Minusa.

"Pārbaudes spēles parādīja, ka mums talantīgas un spēlēt gribošas, ar ambīcijām apveltītas spēlētājas. Regulāri treniņi, pašdisciplīna, neatlaidība nesīs rezultātu," pārliecināta trenere.

Tāpat viņa uzsver lielo pārbaudes spēļu nozīmi: "Tikai pārbaudes spēlēs ar tiesnešiem var pārbaudīt katru spēlētāju, viņas gatavību – fizisko, mentālo, tehnisko, spēlētāju savstarpējo sadarbību, komandas kopējo sadarbību. Centāmies dot iespēju sevi pierādīt visām spēlētājām."

Ingunas Minusas vadītā Latvijas sieviešu volejbola izlase uz pārbaudes spēlēm Igaunijā devās 18 spēlētāju sastāvā, starp kurām nebija talantīgā Marta Kamēlija Levinska. Viņa jau devusies uz studijām ASV.

Igaunijas izlase trijās pēdējās jūlija dienās turpat Paidē jau aizvadīja trīs pārbaudes spēles ar Somijas izlasi, pirms mačiem ar Latviju iekrājot šīs vasaras spēļu pieredzi. Divās no trim spēlēm abas izlases apmainījās ar piecu setu uzvarām, bet vēl vienā mačā igaunietes bija pārākas trīs setos.

Latvijas izlases pretinieces Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā ir Slovēnija, Čehija un Bosnija un Hercegovina. Plānots, ka spēles divos riņķos notiks janvārī.

Finālturnīrs plānots 2021.gada augustā un septembrī Serbijā, Horvātijā, Bulgārijā un Rumānijā. Četras mājinieču izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas čempionāta komandas Turcija, Itālija, Polija, Nīderlande, Vācija, Krievija, Beļģija un Azerbaidžāna vietu Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems sešu grupu uzvarētājas un otro vietu ieguvējas.

Latvijas sieviešu volejbola izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Igauniju:

Cēlājas - Elvita Dolotova ("Jelgava"), Elza Reknere (RVS), Rūta Linde (Rovaniemi "Wovo", Somija);

Pirmā tempa uzbrucējas - Terēza Hrapāne, Lāsma Ozola (abas - RVS), Darja Tarasenko ("miLATss"), Kristīne Dzierkale ("Jelgava");

Diagonāles spēlētājas - Vlada Pridatko (abas - RVS);

Otrā tempa uzbrucējas - Elza Smilškalne, Anija Jurdža, Evelīna Rutkovska (visas - RSU/MVS), Inese Jursone ("Jelgava"), Paula Ņečiporuka (Virdžīnijas Sadraudzības universitāte, NCAA), Ingrīda Šveigere ("Salzburg"), Liene Šimkuse (Mārupes SC);

Libero - Kristīne Kramēna, Elīna Zvaigzne (abas - RVS), Linda Šteinberga (RSU/MVS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!