Foto: LETA
Latvijas volejbola izlase trešdien piedzīvoja otro zaudējumu 2019. gada CEV Eiropas Zelta līgā, dramatiskā un nervus kutinošā cīņā ar 2-3 (21:25, 26:24, 29:27, 16:25, 17:19) piekāpjoties Slovākijas valstsvienībai.

Mačs ilga nepilnas divarpus stundas jeb 148 minūtes un tas bija viens no ilgstošākajiem Latvijas mačiem pēdējos gados.

Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls pēc Zelta līgas pirmās spēles Turcijā veica izmaiņas sākumsastāvā. Uz soliņa šoreiz palika diagonāles spēlētājs Reinis Pekmans (viņa vietā devās Kristaps Platačs), kā arī starp rezervistiem nācās iejusties Tomam Vanagam un Vladislavam Blumbergam, kuru vietas ieņēma Armands Āboliņš un uz šo spēli sastāvā iekļautais Zigurds Adamovičs.

Latvija labi iesāka maču, iegūstot divu punktu pārsvaru jau pēc pirmajām izspēlēm. Tomēr seta vidū slovāki guva četrus punktus pēc kārtas, pēc brīža panāca jau +4 un pārsvaru nosargāja līdz seta galotnei.

Otrā seta galotnē Latvija neizmantoja trīskāršo setbumbu, bet nervozā cīņā veiksmīgāki bija mājinieki - viens no mača labākajiem spēlētājiem Latvijas izlasē Atvars Ozoliņš ar bloku nodrošināja Latvijai uzvaru setā 29:27. Otrajā setā komandas praktiski visu laiku spēlēja punkts punktā, uzvarētāja noskaidrošanu atkal atliekot uz seta galotni. Tajā Latvijas izlasei uzvaru ar 26:24 nodrošināja Armanda Āboliņa bloks vienatnē pie tīkla.

Pēc uzvarētiem diviem setiem Latvijas izlase negaidīti atslāba, par ko dārgi samaksāja. Slovākija ātri panāca piecu punktu pārsvaru, to nekādi neizdevās sadeldēt. Tāpēc Kēls sāka mainīt vienu pamatsastāva spēlētāju pēc otra, ļaujot mačā darboties arī rezervistiem, kuri gan "nespēja sasmelt izlieto ūdeni".

Pēdējā, īsajā setā Latvija atspēlējās no šķietami bezcerīgā 5:9, tika pie mačbumbas, ar uzbrukumu varēja noslēgt cīņu savā labā, bet Slovākijas volejbolistiem izdevās atvairīt mājinieku uzbrukumu. Slovākiem tad padevās spēcīga serve, bet nākamajā Latvijas uzbrukumā tīklā iesit komandas kapteinis Toms Švans, kas ļāva pie uzvaras tikt slovākiem.

Latvijas komandā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Ozoliņš, bet Āboliņš un Platačs guva pa 16 punktiem. Slovākiem 20 punktus guva Filips Gavenda, 15 punkti Tomašam Kriško un Lukašam Kijaničam.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!