Foto: LETA

Latvijas volejbolisti par vietu Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā cīnīsies ar Somiju un Austriju; sieviešu izlasei būs jātiekas ar trim pretiniecēm – Slovākiju, Spāniju un Dāniju, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Latvijas vīriešu izlase, kas Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rangā ir 26. vietā, B grupā cīnīsies ar Somiju (12.) un Austriju (30.).

Katrai izlasei būs pa divām spēlēm mājās un viesos.

Vīriešu izlašu kvalifikācijā no 3. līdz 21. augustam sacentīsies 26 izlases, kas atbilstoši rangam izvietotas septiņās grupās. Trīs izlases iekļautas divās grupās, bet citās grupās ir pa četrām komandām.

Lai iekļūtu Eiropas čempionāta finālturnīrā, jāuzvar kvalifikācijas grupā vai jābūt starp piecām labākajām otro vietu ieguvējām. Nosakot labākos otro pozīciju ieguvējus, neņems vērā spēles pret grupās ar četrām komandām pēdējo vietu ieguvušo izlasi.

Latvijas sieviešu izlase (33.) E grupā spēlēs ar Dāniju (29.), Spāniju (19.) un Slovākiju (15.).

Katrai izlasei būs pa trim spēlēm mājās un viesos.

No 20. augusta līdz 11. septembrim sieviešu sacensībās piedalīsies 24 izlases, cīnoties sešās grupās pa četrām komandām.

Lai iekļūtu finālturnīrā, kvalifikācijas grupā jāizcīna pirmā vai otrā vieta.

2023. gada Eiropas čempionātu finālturnīram ar 24 komandu līdzdalību jau kvalificējušās četras vēl nepubliskotās rīkotājvalstis un pagājušā gada meistarsacīkšu astoņas labākās izlases. Kvalifikācijas mačos tiks izcīnītas vēl 12 ceļazīmes.

Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ CEV rīkotajās sacensībās nav ļauts piedalīties Krievijai un Baltkrievijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!