Foto: cev.eu
Kipras vīriešu volejbola piektdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrā apļa pirmajā spēlē sensacionāli uzvarēja Spāniju, vairojot Latvijas izlases izredzes sasniegt finālturnīru.

Kipras volejbolisti savās mājās notiekošā turnīra mačā uzvarēja ar rezultātu 3-0 (27:25, 25:22, 25:23).

Grupas favorītei Spānijai tas bija otrais negaidītais zaudējums pēc kārtas, jo pirmā apļa pēdējā spēlē tā četros setos atzina Moldovas pārākumu.

Sestdien ar Spāniju cīnīsies Latvija, kas, uzvarot trīs vai četrus setu mačā, nodrošinās ceļazīmi uz finālturnīru. Ja neizdosies uzveikt spāņus, svētdien to varēs paveikt mačā ar Kipru.

D apakšgrupā pēc četrām spēlēm līdere ar deviņiem punktiem ir Latvija, tālāk ar sešiem punktiem seko Spānija un Moldova, bet trīs punkti ir Kipras kontā. Latvija kā vienīgā no četrām komandām ir izcīnījusi trīs uzvaras, turklāt tai ir krietni labāka uzvarēto/zaudēto setu attiecība, kas ir svarīgs papildrādītājs nosakot vietu grupā, ja ir vienāds uzvaru un punktu skaits.

Finālturnīrs plānots 2021.gada augustā un septembrī Polijā, Čehijā, Somijā un Igaunijā. Četras mājinieku izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas Serbija, Slovēnija, Francija, Krievija, Itālija, Ukraina, Vācija un Beļģija vietu finālturnīra Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems septiņu grupu uzvarētāji un pieci labākie otro vietu ieguvēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!