Foto: LETA
Latvijas volejbola izlase otrdien ceturtajā Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēlē cienījami spēkojās ar Vācijas valstsvienību, bet tomēr piekāpās četros setos.

Latvijas volejbolisti Vācijas izlasei zaudēja ar rezultātu 1-3 (22:25, 19:25, 27:25, 17:25), piedzīvojot trešo neveiksmi četrās spēlēs.

Valstsvienības galvenais treneris Avo Kēls veica vairākas negaidītas izmaiņas sākumsastāvā. Savas iespējas izmantoja Edvarts Buivids un Kristaps Šmits, kuri izcēlās ar attiecīgi 19 un 13 punktiem. Uzvarētāju rindās 18 punktus sakrāja Līnuss Vēbers, kura kontā bija piecas netveramas serves.

Vācijas volejbolisti turnīra ievadā ar 3-0 pieveica gan Igaunijas, gan Horvātijas izlasi, bet pirmdien ar rezultātu 1-3 piekāpās apakšgrupas lielākajam grandam Francijas valstsvienībai.

Latvijas volejbola izlase ar vienu uzvaru un pieciem punktiem sākotnēji saglabāja trešo vietu apakšgrupā, taču Horvātijas izlase vēlāk ar uzvaru piecos setos pār igauņiem atstūma latviešus uz ceturto pozīciju. Tieši horvāti var palīdzēt Latvijas izlasei sasniegt astotdaļfinālu. Viņiem trešdien jāpieveic arī Slovākijas izlase, savukārt Igaunijas un Slovākijas izlases ceturtdien nevar pieveikt attiecīgi Franciju un Vāciju.

Latvieši trešdien aizvadīs pēdējo apakšgrupas spēli, metot izaicinājumu 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu čempioniem Francijas izlasei.

Tieši otrā tempa uzbrucēji Buivids un Šmits veiksmīgi uzsāka spēli, palīdzot Latvijas izlasei līdzvērtīgi spēkoties. Triju vīru bloks Deniss Petrovs, Toms Švans un Edvarts Buivids palīdzēja valstsvienībai panākt rezultātu 14:14. Pašu kļūdas, kā arī precīza vāciešu spēle pie tīkla veicināja pretinieku uzvaru pirmajā setā ar rezultātu 22:25.

Otrā seta sākumā vācieši, kuri gan paši brīžiem nospēlēja neprecīzi, attīstīja trīs punktu pārsvaru, taču Petrovs ar servi izlīdzināja rezultātu (8:8). Jau ierastās likstas servju uzņemšanā neļāva gan "aizķerties" otrā seta izskaņā.

Latvieši savu veiksmīgāko sniegumu rādīja trešā seta vidusposmā. Meistarīgi uzbruka Šmits un Buivids, blokā labi spēlēja Švans, bet uzbrukumu diriģēja Petrovs, Latvijas izlasei uz brīdi panākot pat rezultātu 19:12. Pretinieku treneris Andrea Džiani bija spiests pat divreiz ņemt pusminūtes pārtraukumu, meistarīgajiem pretiniekiem atspēlējot visu deficītu. Vēbers, servējot ar mačbumbu (23:24), uzkāpa uz līnijas, bet Toma Švana bloks un Kristapa Šmita gremde ļāva negaidīti uzvarēt trešo setu.

Latvijas izlase neapstājās pie paveiktā. Joprojām veiksmīga spēle pie tīkla ļāva līdzvērtīgi spēkoties visu ceturtā seta ievadu. Taču tā turpinājumā atkal izpaudās Vācijas izlases pārsvars servēšanā, spēles favorītiem bez liekām problēmām izcīnot trešo uzvaru turnīrā.

Spēlē praktiski nepiedalījās Hermans Egleskalns, Romāns Saušs un Atvars Ozoliņš, kuriem līdzšinējās spēlēs bija liela loma Latvijas izlases sastāvā.

Vadību grupā ar trim uzvarām trīs spēlēs saglabā Francijas izlase, trīs uzvaras četrās spēlēs ir Vācijas volejbolistiem, bet divas uzvaras četrās spēlēs sakrājusi Horvātijas valstsvienība. Latvijas izlasei ir visvairāk punktu (pieci) starp pārējām apakšgrupas komandām, kuras visas guvušas pa vienai uzvarai. Slovākija trijos mačos sakrājusi trīs punktus, bet Igaunija to pašu iespējusi četrās spēlēs.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!