Foto: F64
Latvijas vīriešu volejbola izlase 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmajā spēlē piektdien ar rezultātu 0-3 (15:25, 23:25, 16:25) zaudēja sabraukuma saimniekiem poļiem.

Turpinājumā sestdien Latvijas volejbolisti samēros spēkus ar Slovēniju, bet svētdien tiksies ar Maķedoniju.

Citā šīs grupas pirmās kārtas mačā piektdien Slovēnija uzvarēja Maķedoniju ar 3-2 (25:18, 18:25, 19:25, 25:16, 15:8).

Pēc tam izlases no 23. līdz 25.maijam Slovēnijā aizvadīs otro spēļu apli.

Kā ziņots, no Latvijas izlases kandidātu saraksta kā pēdējie tika atskaitīti Pēteris Aukmanis, kurš guvis potītes savainojumu, un Reinis Pekmanis.

Latvijas izlase no 3. līdz 5.maijam trīs reizes izbraukumā pārbaudes spēlēs tikās ar Dāniju, tiekot pie trim panākumiem ar 3-2, 3-1 un 3-0. Savukārt no 9. līdz 11.maijam izbraukumā trīs reizes tika samēroti spēki ar Grieķiju, izcīnot panākumu ar 3-2, kā arī ciešot divus zaudējumus ar 1-3.

Eiropas čempionāta atlases turnīra otrās kārtas grupu pirmo vietu ieguvēji kvalificēsies finālturnīram, bet otro vietu ieguvēji kvalificēsies trešajai kārtai, kas notiks nākamā gada maijā. Trešajā posmā sešas izlases būs sadalītas pa pāriem un aizvadīs pa spēlei savā laukumā un izbraukumā, noskaidrojot pēdējās trīs finālturnīra dalībnieces.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2015.gada rudenī notiks Beļģijā un Nīderlandē.

Kā zināms, šajās dienās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas spēles aizvada arī Latvijas sieviešu volejbola izlase.

Latvijas vīriešu volejbola izlases sastāvs 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā: Deniss Petrovs, Artis Caics (abi - cēlāji), Viktors Koržeņevičs, Jānis Liepiņš, Toms Švāns (visi - pirmā tempa uzbrucēji), Aivars Petruševics, Ansis Medenis, Aleksandrs Kudrjašovs, Toms Vanags, Romāns Saušs (visi - otrā tempa uzbrucēji), Hermans Egleskalns (diagonāles spēlētājs), Ingars Ivanovs (libero).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!