Foto: Publicitātes foto
Latvijas volejbolistam Edvartam Buividam panākumu līkne Šveicē strauji virzījās augšup, taču sezonu apturēja koronavīrusa izraisītā slimība "Covid-19". Tagad vairs nav iespējams pateikt, cik tālāk par ceturtdaļfinālu Lucernas vienība ar čempionāta rezultatīvāko spēlētāju savās rindās būtu tikusi Šveices čempionātā un vai būtu izcīnījusi Šveices kausu.

Latvijas izlases diagonālā spēlētāja Buivida pārstāvētā "Lindaren Volley Luzern" Šveicē iekļuva pusfinālā. Pusfināls pret "Volley Schoenenwerd I", kas bija paredzēts 18. martā, palika neizspēlēts.

Buivids gribētu ticēt, ka pandēmija atņēma viņam iespējas izcīnīt Šveices čempiona titulu. uz otro vietu čempionātā bija.

"Arī par Šveices kausu varējām pacīnīties," Latvijas Volejbola federācijai teica Šveices čempionāta rezultatīvākais spēlētājs, kurš pamatturnīrā tika pie 304 punktiem, par 59 punktiem apsteidzot tuvāko sekotāju Kentēnu Celleru no Ženēvas kluba "Chenois Geneve Volleyball I". "Pusfinālā uzvarējām, atlika fināls. Šveicē kausa fināls kā sievietēm, tā vīriešiem notiek vienā dienā. Par sacensību vietu bija izvēlēta neitrāla vieta Lozanna, kur ir salīdzinoši liela arēna un vienmēr liela skatītāju interese."

Par to, ka čempionāts ir beidzies, tika paziņots 13. martā. "Sapratu, ka čempiona tituls nav piešķirts, medaļas netiks izsniegtas, jo tas nebūtu korekti," viņš stāstīja. "Komandas dalībai nākamās sezonas Eiropas kausos noskaidroja pēc regulārajā čempionātā ieņemtajām vietām. Mēs pabeidzām regulāro čempionātu trešajā vietā, uz Eiropas kausiem tiek četras labākās – kausa ieguvēja un trīs labākās čempionāta vienības, tā kā mūsu komandai vajadzētu spēlēt CEV Izaicinājuma kausā."

"Pirmajā pusē zaudējām arī vājai komandai. Jā, varbūt ietekmēja tas, ka spēlējām arī CEV Izaicinājuma kausā," atceras Latvijas izlases dalībnieks. "Ar uzvaru noslēdzām veco gadu un jaunajā gadā regulārā čempionāta spēlēs izcīnījām tikai uzvaras, atskaitot vienu maču pret līderiem no Amrisvilas. Pat mums pašiem tas bija negaidīti. Iespējams, ka iemesls bija saliedētais kolektīvs, kas izveidojās sezonas gaitā."

Buivids stāsta, ka viņam tā bija labākā sezona ārzemēs – gan komandai, gan individuāli. "Klubam labi veicās arī, kad spēlēju Pērnavā," salīdzināja volejbolists. "Laukumā jutos labi, traumu nebija, man uzticējās. Ieguvu labākā punktu guvēja titulu gan komandā, gan līgā."

Arī ezeru un upju apvītā skaistā Lucerna ar kalniem rokas stiepiena attālumā latvietim gāja pie sirds.

"Nākamo sezonu gribu aizvadīt tādā klubā, kur varētu turpināt izaugsmi un aizvadīt labu gadu," par nākotnes plāniem bilda Buivids.

Pirms braukšanas mājās klubs sācis sarunas, ka labprāt redzētu latvieti savās rindās arī nākamajā sezonā, taču pēc sarunām ar aģentu Edvarts neko negribēja sasteigt. Bija iespēja, ka viņu savās rindās gribēs kāds cits klubs, kurā izaugsme varētu būt straujāka. Tagad ar koronavīrusa izplatību abas puses ietur pauzi.

Mājās volejbolists atgriezās 15. martā un joprojām iziet paškarantīnas kursu. Pašreiz siguldietis no mājas izkustas vien, lai nedaudz pastaigātu, izvingrinātu muskuļus un ieelpotu svaigu gaisu. Sportiskā forma ir jāuztur un jāgaida iespējas, kad varēs tikt pie darbošanās ar bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!