Foto: cev.lu
Latvijas izlases jaunās paaudzes volejbolisti Atvars Ozoliņš un Edgars Šimanskis pēc Eiropas Zelta līgas spēles Turcijā neslēpa gandarījumu par atmosfēru spēļu zālē, bet uztraukums nav ietekmējis sniegumu.

Latvijas volejbolisti Eiropas Zelta līgas A grupas turnīru svētdien sāka ar zaudējumu, Turcijas pilsetā Sivasā ar 0-3 (, 24:26, 20;25) piekāpjoties mājiniekiem turku volejbolistiem. Lai gan Latvijas izlase zaudēja trīs setos, spēles gaitā Avo Kēla vadītā valstsvienība radīja problēmas mājiniekiem, kuriem visu spēles laiku bija skaļs atbalsts no apmēram 5000 skatītājiem.

Latvijas izlase jau trešdien Rīgā aizvadīs nākamo Zelta līgas spēli, pret Slovākiju, kas pirmajā mačā Beļģijā pēc uzvarētiem pirmajiem diviem setiem izlaida pārsvaru un piedzīvoja zaudējumu. Latvijas un Slovākijas spēle risināsies sporta namā "Daugava" un sāksies pulksten .

"Cerams, ka latvieši nebūs tik kūtri tribīnēs un radīs kaut cik līdzīgu atmosfēru. Bumba ir apaļa. Viņi uz naudas čeka varbūt ir daudz spečīgāki, bet tā jau līdzīgi un pret viņiem var cīnīties," sarunā ar portālu "Delfi" pēc zaudējuma teica 20 gadus vecais Ozoliņš.


Ozoliņš bija viens no Latvijas vadošajiem spēlētājiem Latvijas izlasē Turcijā, gūstot deviņus punktus un 16 reizes servējot. Spēles gaitā turku līdzjutēji novērtēja Ozoliņa spēcīgās serves un trešajā setā pie viņa servēma visi 5000 līdzjutēji radīja lielu troksni, cerot izsist Latvijas volejbolisti "no sliedēm".

"Es pat īsti nepamanīju lielo troksni, kad servēju trešajā setā Man čaļi pēc spēles tikai pateica. Spēlē cenšos noslēgties un koncentrējos uz savām darbībām, varbūt tāpēc nemanīju, ka uz manām servēm tā reaģē," pieļauj Ozoliņš. Volejbolists atklāj, ka sezonas gaitā "taustijies" ar savām servēm, līdz sezonas izskaņā atradis savu ritmu, kas dod rezultātu.

Otrā tempa uzbrucējs zaudējumu Turcijā pamato ar turku veiksmi seta izskaņās un svarīgos brīžos. Tomēr trešais sets pierādīja, ka Latvijas izlase grūtos brīžos saņemas, kas pietrūka pagajušā gadā Eiropas čempionāta atlasē. "Stiprāki galvās, viens otram vairāk palīdzam. Ejam soli pa solim savā attīstībā, cenšamies nepieļaut lielas "bedres" spēles gaitā."

Latvijas izlasē trešajā setā labi spēlē iekļāvās komandas garākais spēlētājs, 21 gadus vecais un 208 centimetrus garais Edgars Šimanskis. "Skaļums zālē patiešām bija iespaidīgs. Labi sanāca ieiet spēlē, jo uztraukums nebija tik liels, kā gaidīju pirms spēles. Sanāca veiksmīgas pirmās darbības un aizgāja spēle."

Volejbolists pirms mača Turcijā bija gaidījis labu atmosfēru un vairākus tūkstošus skatītāju. Tomēr lielās rindas pie arēnas vēl pusotru stundu pirms spēles sākuma, 5000 skatītāju un saukļi tribinēs pārsteigušas Šimanski.

Runājot par spēli, Latvijas izlases līdzīgā cīņa pret turkiem viņam neesot bijis pārsteigums. "Viņiem kaut kādos brīžos veiksme vairāk uzsmaidīja, mums nepaveicās kādās darbībās setu galotnēs. Servju uzņemšana nebija laba, tur daudz punktu zaudējām. Toties līmenī bija uzbrukums, arī serves pietiekami agresīvas bija."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!