Foto: F64
Par gaidāmajām Eiropas Čempionāta kvalifikācijas sacensībām, kas notiks no 3. – 21. augustam, galvenais treneris Mihals Gogols uzskata, ka Latvijas vīriešu izlasei būs savas priekšrocības cīņā pret somiem un austriešiem.

"Domāju, ka mūsu grupā ir ļoti labas komandas, būs liela savstarpējā cīņa. Somija varētu būt grupas favorīte, skatoties pēc ranga, spēlētājiem, kvalitātes un pieredzes. Somija pēdējos gados ir piedalījusies lielākajos Eiropas turnīros. Mums arī jābūt gataviem spēlēt pret daudzajiem somu faniem, kuri labprāt apmeklē augsta ranga sacensības. Somija "uz papīra" ir spēcīgākā, tomēr šeit katram būs iespēja," situāciju vērtē Latvijas izlases galvenais treneris Mihals Gogols (Polija).

"Daudz nezinu par Austrijas komandu pēdējos gados, bet pazīstu daudzus tās volejbolistus. Diagonāles spēlētājs Aleksandrs Bergers pagājušajā sezonā spēlēja Polijā. Austrijai ir labas izredzes un ļoti labi volejbolisti no lieliem Eiropas klubiem. Manuprāt, šī ir viena no spēcīgākajām grupām kvalifikācijas sacensībās. Mums nebūs daudz spēļu - katrs sets un katrs punkts skaitīsies. Domāju, ka mūsu izaicinājums ir visās spēles noturēt vienādā līmenī, kas arī dos vajadzīgo rezultātu."

Kādas mums varētu būt priekšrocības pret Somiju un Austriju, lai tiktu EČ finālturnīrā? "Mēs esam komanda, kas vēl meklē savu identitāti un kam tā jāatrod šajā sezonā. Bet mēs esam jauna un ļoti izsalkusi komanda - mums jāpierāda, ka tieši tā arī ir mūsu priekšrocība. Somijai varbūt ir ļoti ierasts braukt uz visiem Eiropas un pasaules lielākajiem turnīriem. Bet mums tā ir lieliska iespēja par to cīnīties un tam ziedot savus spēkus, tāpēc domāju, ka mums vajag izmantot to enerģiju un lielo vēlēšanos spēlēt, lai spēlētu ļoti labi un tiktu finālā," norāda Latvijas volejbola izlases treneris.

"Ja mēs runājam konkrēti par volejbola elementiem, tad domāju, ka tieši pret šīm divām komandām mūsu serves var būt liela priekšrocība, tāpat arī noteikti bloks - šos divus elementus mums noteikti vajag izmantot. Somijai un Austrijai ir ļoti labi uzbrucēji. Un ļoti ceru, ka serves un bloku arī spēsim ļoti labi izmantot."

"Mums jāatceras, ka šajās sacensībās katra bumba, katrs punkts un katrs sets skaitīsies. Šajā grupā ir vienlīdz spēcīgas komandas. Mums jādara viss, kas ir mūsu spēkos, lai cīnītos katrā spēlē un katrā setā. Mēs esam trīs komandu grupā, tāpēc visa enerģija mums būs jāizliek tikai četrās spēlēs. Tāpēc arī liela nozīme būs sagatavošanās periodam un pārbaudes spēlēm. Redzu, ka katrai komandai ir iespēja uzvarēt šajā grupā," atzīst vīriešu izlases galvenais treneris.

2023. gada Eiropas čempionāta 24 komandu finālturnīram jau kvalificējušās vēl nepubliskotās rīkotājvalstis (4) un pagājušā gada meistarsacīkšu labākās izlases (8). Kvalifikācijas mačos tiks noteiktas pēdējās 12 ceļazīmes.

Ukrainā notiekošā kara dēļ CEV rīkotajās sacensībās nav ļauts piedalīties Krievijai un Baltkrievijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!