Foto: F64

Latvijas sieviešu pludmales volejbola duets Alise Lece un Ilze Liepiņlauska svētdien, 29. jūlijā, cieta zaudējumu Marokā notiekošā Pasaules kausa divu zvaigžņu turnīra pusfinālā.

Sacensībās ar septīto numuru izliktās Lece/Liepiņlauska ar rezultātu 0-2 (13:21, 19:21) piekāpās turnīra otrajam numuram Martinu Bonnerovai un Šārkai Naklādalovai no Čehijas.

Bronzas mačā latvietes spēkosies ar itālietēm Alisu Gradīni un Klaudiju Skampoli, kuras izliktas vien ar 20. numuru.

Lece/Liepiņlauska izcīnīja uzvaras abās apakšgrupu turnīra spēlēs, automātiski sasniedzot astotdaļfinālu. Tajā Lece/Liepiņlauska ar 2-0 (21:19, 21:19) pārspēja ar 16. numuru izliktās Manolinu Konstantinu un Mariotu Angelpulu, bet pēc tam ar 2-0 (21:19, 21:13) uzvarēja turnīra trešo numuru Ievu Dumbauskaiti un Urti Andrukaitīti no Lietuvas.

Kā vēstīts, zaudējumus ceturtdaļfinālos piedzīvoja pārējie trīs Latvijas pāri Marta Ozoliņa/Agnese Caica, Aleksandrs Solovejs/Rihards Finsters un Toms Šmēdiņš/Haralds Regža, sacensības noslēdzot dalītā piektajā vietā.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!