2020./2021. gada sezonā Latvijas volejbola klubs Jēkabpils "Lūši" savu mājas cīņu Eiropas Volejbola federācijas (CEV) Izaicinājuma kausa sešpadsmitdaļfinālā ar Milānas "Allianz Powervolley" aizvadīs jaunā sporta namā, ceturtdien vēsta "Latvijas Radio".

Jau pēc izlozes, kas pavēstīja, ka jēkabpiliešu pretinieki Izaicinājuma kausa pirmajā kārtā būs Milānas volejbolisti, komandas prezidents Māris Trušelis sarunā ar aģentūru LETA izteica cerību, ka spēli jau izdosies aizvadīt jaunajā sporta namā, kurā ietilpība būs divreiz lielāka nekā pašreizējā, jaunajās telpās komandai līdzi jūtot apmēram 1000 līdzjutējiem pašreizējo apmēram 500 vietā.

Sporta namu paredzēts nodot ekspluatācijā oktobrī, bet mājas spēle ar itāļiem paredzēta novembra sākumā.

Šogad pilsēta svin savu 350. dzimšanas dienu, un Trušelis sarunā izteica cerību, ka ar šo kausa spēli pret Itālijas grandu arī volejbola klubs atstās kādas pēdas pilsētas jubilejas vēsturē.

Jēkabpils Sporta un atpūtas kompleksa pārvaldnieks Jānis Koļesinskis sarunā ar Latvijas Radio apstiprināja, ka notiek darbi multifunkcionālās halles atklāšanai. Pandēmijas dēļ objekta nodošana nedaudz aizkavējusies, jo dažas iekārtas tika piegādātas ar nokavēšanos, tomēr oktobra vidus arvien ir termiņš plānotajai atvēršanai.

"Vairāk uztrauc tāda ranga spēļu trūkums un pārdegšana, kas var notikt pret tik spēcīgām komandām," par gaidāmo spēli ar Milānas klubu saka vienības galvenais treneris Mārcis Obrumans.

Pagaidām komandas gatavošanās vēsturiskajai debijai notiek nepilnā sastāvā, jo trīs "Lūšu" pārstāvji kopā ar valstsvienību jau šovakar dosies uz Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru Kiprā.

"Lūšiem" ir iespējams sastāva papildinājums ar kādiem pašmāju volejbolistiem, taču pagaidām notiek pārrunas. Savukārt domas par kāda ārzemnieka piesaistīšanu tiek noraidītas.

Iepriekšējā koronavīrusa dēļ nepabeigtajā sezonā "Allianz Powervolley" Itālijas čempionāta pamatturnīrā ieņēma piekto vietu, bet CEV Izaicinājuma kausā pēc Arta Caica pārstāvētās "Saaremaa" apspēlēšanas iekļuva kausa pusfinālā, kuru aizvadīt arī neļāva vīrusa pandēmija.

Jau ziņots, ka vēl divi Latvijas klubi šosezon spēlēs CEV Izaicinājuma kausa 1/16 finālā. RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" pirmais pretinieks būs Prāgas "Lvi", bet sieviešu komandai "Rīgas Volejbola skola" (RVS) sešpadsmitdaļfinālā nāksies tikties ar vēl vienu vienību no Čehijas "Ostrava".

Izaicinājuma kausa sacensībās vīriešiem šosezon piedalīsies 32, bet sievietēm – 26 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!