Foto: LETA
Latvijas čempionvienība volejbolā "Jēkabpils Lūši" trešdien uzvarēja pirmajā "Credit24" meistarlīgas ceturdaļfināla spēlē, pārspējot pašmāju čempionāta finālā pieveikto "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" komandu.

Jēkabpils komanda spēlē triumfēja ar rezultātu 3-1 (25:23, 25:29, 23:25, 29:27), sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Renārs Pauls Jansons, pa astoņiem punktiem pievienojot Jēkabam Dzenim un Patrikam Pinkam.

Viesiem 29 punktus guva Kristaps Šmits, trīs no tiem, arī mača izšķirošo punktu, gūdams blokā. 13 punktus guva Gustavs Freimanis, kuram arī trīs bloki, bet pa desmit punktiem sakrāja Armands Āboliņš un Vladislavs Blumbergs, kurš ar pieciem blokiem kļuva par labāko spēlē šajā elementā.

Kristaps Šmits pēc spēles Latvijas Volejbola federācijai (LVF) atzina, ka cīņa iesākusies nedaudz nervozi, taču pauda apņēmību sēriju noslēgt jau sestdien, kad plkst. 17.30 abas komandas aizvadīs otro sērijas spēli Jēkabpils sporta namā. Ja būs nepieciešama trešā spēle, arī tā risināsies Jēkabpilī (11. aprīlī).

Citā trešdienas spēlē Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla vadītā un triju latviešu pārstāvētā "Parnu" savā laukumā negaidīti pārliecinoši ar 3-0 (25:22, 25:18, 25:19) pieveica Tartu "Bigbank".

Uzvarētāju labā 17 punktus guva un par spēles rezultatīvāko dalībnieku kļuva Atvars Ozoliņš, kurš trīs no punktiem sakrāja blokā un divus – ar servi. Pa deviņiem punktiem guva Kristaps Platačs un Toms Švans, kuram trīs bloki.

Vēl vienā mačā Klaipēdas "Amber Volley" savā laukumā ar 1-3 (25:23, 22:25, 17:25, 16:25) piekāpās pamatturnīra uzvarētājai "Saaremaa".

Ceturtdaļfinālā līdz divām uzvarām bez divu Latvijas klubu cīniņa "Saaremaa" tiekas ar Klaipēdas "Amber Volley", Tallinas "Selver" spēlē ar "TalTech", bet Latvijas izlases spēlētāju un treneru pārstāvētā "Parnu" mērojas spēkiem ar Tartu "Bigbank".

Finālčetrinieka sacensības paredzētas 16. un 17. aprīlī.

Abas Latvijas komandas jau nupat aizvadīja piecas savstarpējas spēles, tiekoties Latvijas čempionāta finālsērijā. Tajā no rezultāta 0-2 atguvās "Lūši", kuri čempiontitulu izrāva pēdējā, piektajā spēlē, triumfējot ar 3-2. Jāpiebilst, ka jēkabpilieši bija pirmie Latvijas volejbola vēsturē, kuri finālsērijā pratuši atspēlēt divu spēļu deficītu.

Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Volejbola federāciju un "sportacentrs.com" piedāvāja spēles video tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!