Foto: F64
Latvijas čempione volejbolā Jēkabpils "Lūši" ceturtdien svinēja uzvaru "Credit24" Baltijas meistarlīgas spēlē un nokļuva turnīra tabulas augšgalā.

Jēkabpilieši viesos ar 3-0 (25:18, 25:23, 25:18) pārspēja OC "Limbaži"/MSĢ vienību.

Lūšiem pa 14 punktiem guva Jānis Medenis un Ēriks Voroņko, kuram četri punkti sakrāti ar servi un vēl trīs - blokā, bet 10 punktus guva Armands Āboliņš.

Mājinieku rindās par mača rezultatīvāko spēlētāju ar 20 punktiem kļuva Kristaps Šmits, bet 10 punkti Robertam Kļaviņam.

Līderpozīcijās atrodas "Lūši" ar 25 punktiem 11 spēlēs. 22 punkti deviņos mačos ir Arta Caica pārstāvētajai "Saaremaa" komandai, bet vēl par diviem punktiem mazāk deviņos mačos ir Tartu "BigBank". Aiz pirmā trijnieka ar desmit cīņās sakrātajiem 17 punktiem seko "Selver", 15 punkti ir Avo Kēla vadītajai un Kristapa Platača pārstāvētajai "Parnu" vienībai. Rīgas RTU/"Robežsardze" sakrājusi desmit punktus deviņos mačos, deviņi punkti astoņās spēlēs ir Tallinas "TalTech", vēl par punktu mazāk un maču vairāk ir "Biolars"/"Jelgava", bet "Limbaži"/MSĢ 11 mačos tikusi pie trim punktiem.

Šosezon līgā spēlē deviņas komandas, no kurām četras pārstāv Latviju, bet piecas - Igauniju. Latvijas krāsas pārstāv Rīgas RTU/"Robežsardze", Jēkabpils "Lūši", "Limbaži"/MSĢ un "Biolars"/"Jelgava", bet Igaunijas - Tartu "BigBank", "Saaremaa", "Parnu", kā arī divi Tallinas klubi - "Selver" un "TalTech".

Iepriekšējā sezonā titula mačā finālčetrinieka sacensību uzņēmēja un pamatturnīra uzvarētāja Tartu "BigBank" piecos setos spraigā cīņā uzvarēja iepriekšējās sezonas čempionus "Saaremaa".

Augstāko vietu no Latvijas klubiem izcīnīja RTU/"Robežsardze", kas cīņā par bronzas medaļām trīs setos zaudēja Kēla vadītajai "Parnu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!