Foto: F64

Jēkabpils "Lūšu" komanda sestdien svinēja uzvaru Baltijas Vīriešu volejbola līgas (BVVL) spēlē.

Jēkabpilieši viesos ar rezultātu 3-1 (25:23, 24:26, 25:16, 25:15) uzvarēja "Parnu" komandu.

"Lūšiem" pa 15 punktiem guva Armands Āboliņš, Zigurds Adamovičs un Andrijs Čmirovs. Adamovičam un Leo Catlakšam bija pa četriem gūtiem punktiem blokā.

Tikmēr "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte" viesos ar 0-3 (22:25, 21:25, 20:25) zaudēja Tallinas "Selver"/"TalTech". Daugavpiliešiem pa astoņiem punktiem sarūpēja Antons Nazarovs un Sandis Vilcāns.

Jēkabpils "Lūšu" komanda ar 12 punktiem septiņās spēlēs ir trešā, "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" ar desmit punktiem astoņās spēlēs ieņem piekto vietu, bet "Ezerzeme"/DU ar sešiem punktiem septiņos mačos ir sestajā pozīcijā septiņu komandu konkurencē.

Baltijas Vīriešu volejbola līgā (BVVL) Latviju šosezon pārstāv "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", Jēkabpils "Lūši" un "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte", bet Igauniju pārstāv četras vienības - Tartu "Bigbank", Tallinas "Selver"/"TalTech", "Parnu" un Edvarta Buivida "Barrus"/"Voru".

Septiņas komandas sacenšas katra ar katru, aizvadot četru apļu turnīru. Uzvarētājvienība uzreiz iekļūs finālčetriniekā, bet pārējās komandas trijos pāros noskaidros vēl trīs finālčetrinieka dalībniekus. Ja pēc divām spēlēm rezultāts punktos būs neizšķirts, tiks spēlēts "zelta sets" līdz 15 punktiem.

Priekšroka organizēt finālčetrinieka turnīru būs pamatturnīra uzvarētājam, un izšķirošās spēles paredzētas 3. un 4.martā.

Iepriekšējā sezonā augstāko vietu no Latvijas komandām ieņēma Jēkabpils vienība, kas pamatturnīrā bija sestie, nevienam no pašmāju klubiem nepārvarot ceturtdaļfināla barjeru, bet par čempioniem kļuva Tartu "Bigbank" volejbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!