Foto: Latvijas Volejbola federācija

Jēkabpils "Lūšu" komanda svētdien Baltijas Vīriešu volejbola līgas (BVVL) Latvijas komandu duelī pārspēja "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" vienību.

Jūrmalā notikušais mačs starp pēdējo gadu vadošajām Latvijas komandām noslēdzās ar rezultātu 3-1 (20:25, 25:21, 25:21, 25:19) jēkabpiliešu labā.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Andrijs Čmirovs, pa 14 punktiem guva Zigurds Adamovičs un Armands Āboliņš, bet 12 punkti bija Kristeram Lazdānam. Blokā ar četriem punktiem izcēlās Adamovičs.

Mājiniekiem 17 punktus guva Matīss Gabduļins, bet pa 13 punktiem bija Jēkabam Dzenim un Robertam Kļaviņam, kuri guva attiecīgi četrus un divus punktus blokā.

Sestdien Latvijas Superkausa ieguvēja "RTU-Robežsardze"/"Jūrmala" savā laukumā ar 3-2 (21:25, 25:16, 25:17, 23:25, 16:14) uzvarēja Daugavpils "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte" komandu.

Baltijas Vīriešu volejbola līgā (BVVL) Latviju šosezon pārstāv "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", Jēkabpils "Lūši" un Daugavpils "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte", bet Igauniju pārstāv četras vienības - Tartu "Bigbank", Tallinas "Selver"/"TalTech", "Parnu VK" un Edvarta Buivida "Barrus"/"Voru VK".

Septiņas komandas sacentīsies katra ar katru, aizvadot četru apļu turnīru. Uzvarētājvienība uzreiz iekļūs finālčetriniekā, bet pārējās komandas trijos pāros noskaidros vēl trīs finālčetrinieka dalībniekus. Ja pēc divām spēlēm rezultāts punktos būs neizšķirts, tad tiks spēlēts "zelta sets" līdz 15 punktiem.

Priekšroka organizēt finālčetrinieka turnīru būs pamatturnīra uzvarētājam, un izšķirošās spēles paredzētas 3. un 4. martā.

Iepriekšējā sezonā augstāko vietu no Latvijas komandām ieņēma Jēkabpils vienība, kas pamatturnīrā bija sestie, nevienam no pašmāju klubiem nepārvarot ceturtdaļfināla barjeru, bet par čempioniem kļuva Tartu "Bigbank" volejbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!