Foto: Jēkabpils Lūši
Jēkabpils "Lūšu" komanda svētdien Baltijas Vīriešu volejbola līgas (BVVL) spēlē divu Latvijas vadošo klubu duelī mājās pārspēja "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" vienību.

Jēkabpilieši bija pārāki ar rezultātu 3-0 (25:22, 25:14, 25:12).

"Lūšiem" 12 un 11 punktus guva Zigurds Adamovičs un Kristers Landzāns, katram no viņiem izceļoties ar trīs punktiem blokā. Pretiniekiem 14 punktus guva Matīss Gabduļins.

"RTU Robežsardze"/"Jūrmala" ar desmit punktiem astoņās spēlēs ir ceturtā, Jēkabpils "Lūši" sešās cīņās tikuši pie deviņiem punktiem un atrodas par vienu vietu zemāk, bet "Ezerzeme"/DU ar sešiem punktiem sešos mačos ir sestajā pozīcijā septiņu komandu konkurencē.

Baltijas Vīriešu volejbola līgā (BVVL) Latviju šosezon pārstāv "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", Jēkabpils "Lūši" un Daugavpils "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte", bet Igauniju pārstāv četras vienības - Tartu "Bigbank", Tallinas "Selver"/"TalTech", "Parnu" un Edvarta Buivida "Barrus"/"Voru".

Septiņas komandas sacenšas katra ar katru, aizvadot četru apļu turnīru. Uzvarētājvienība uzreiz iekļūs finālčetriniekā, bet pārējās komandas trijos pāros noskaidros vēl trīs finālčetrinieka dalībniekus. Ja pēc divām spēlēm rezultāts punktos būs neizšķirts, tiks spēlēts "zelta sets" līdz 15 punktiem.

Priekšroka organizēt finālčetrinieka turnīru būs pamatturnīra uzvarētājam, un izšķirošās spēles paredzētas 3. un 4.martā.

Iepriekšējā sezonā augstāko vietu no Latvijas komandām ieņēma Jēkabpils vienība, kas pamatturnīrā bija sestie, nevienam no pašmāju klubiem nepārvarot ceturtdaļfināla barjeru, bet par čempioniem kļuva Tartu "Bigbank" volejbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!