Jēkabpils "Lūšu" komanda ceturtdien izcīnīja uzvaru "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālsērijas otrajā spēle un nonāca vienas uzvaras attālumā no čempiontitula.

"Lūši" viesos ar rezultātu 3-2 (25:19, 15:25, 22:25, 25:23, 15:8) pārspēja RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" komandu un sērijā līdz trim uzvarām panāca 2-0.

"Lūši" pēc trīs setiem bija iedzinējos ar 1-2, taču ceturtā seta galotnē, rezultātam esot 23:23, uzvarēja svarīgu izspēli un vēlāk panāca arī piekto setu, kurā bija pārliecinoši pārāki.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija Armands Āboliņš, 17 punkti bija Pāvelam Jemeļjanovam, bet pa desmit punktiem guva Zigurds Adamovičs un Vladislavs Blumbergs, kuri guva attiecīgi sešus un četrus punktus blokā.

Pretiniekiem 19 punktus guva Aleksandrs Avdejevs, 19 punkti bija Matīsam Gabduļinam, 15 Patrikam Pinkam un 11 – Oļegam Klopovam. Sešus punktus blokā guva Klopovs, bet pa pieciem bija Pinkam un Avdejevam.

Otrdien jēkabpilieši savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 3-0 (25:22, 25:20, 26:24).

Sērijas trešā spēle notiks svētdien Jēkabpilī, bet, ja būs nepieciešami vēl divi mači, tie norisināsies 31. martā Jūrmalā un 3. aprīlī Jēkabpilī.

Pusfināla sērijā līdz divām uzvarām jēkabpilieši ar 2-0 pārspēja "Biolars"/"Jelgava"/MSĢ volejbolistus, bet jūrmalnieki ar tādu pašu rezultātu bija pārāki pār "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme" vienību. Ceturtdaļfinālā šīs vienības uzveica attiecīgi "Aizputes" un "Ventspils" volejbolistus.

Abas komandas decembrī Jelgavā tikās Latvijas kausa finālā, kur piecos setos uzvaru svinēja "Lūši".

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Jēkabpils "Lūši", kuri finālsērijā ar 3-2 pārspēja "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" vienību.

"Lūši" uzvarējuši pēdējās trīs meistarsacīkstēs, bet RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" (iepriekš – RTU/"Robežsardze") ir desmitkārtēja Latvijas čempione.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!