Šajā nedēļas nogalē Apvienoto Arābu Emirātu pilsētā Dubaijā sāksies "Pro Beach Tour Challenge" turnīrs, kas norisināsies līdz 25. oktobrim. No Latvijas šajā turnīrā vīriešu konkurencē startēs divi pāri - Mārtiņš Pļaviņš ar Mihailu Samoilovu, kuri ar "Wild Card" iekļauti pamatturnīrā, un Edgars Točs ar Kristiānu Fokerotu, kuri sacensības uzsāks no kvalifikācijas kārtas, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Kvalifikācijas turnīrs sāksies sestdien, 22. oktobrī. Tajā kopumā piedalīsies 32 komandas, kuras cīnīsies par astoņām vietām pamatturnīrā. Pamatturnīra sacensības norisināsies divās kārtās. Pirmajā visas 24 komandas aizvadīs modificēto grupu turnīru, kurā cīnīsies par labākajām trijām vietām grupā, lai varētu iekļūt nākamajā kārtā. Otrajā kārtā 18 komandas spēlēs pēc vienmīnusa sistēmas, lai noteiktu labāko komandu turnīrā.

Pamatturnīrā ar pirmo kārtas numuru vīriešu konkurencē izlikta komanda no Itālijas - Adrians Karambula un Enriko Rossi.

Šis būs Mārtiņa Pļaviņa pirmais starptautiskais turnīrs pēc 2021. gadā aizvadītā "World Tour Finals", kas norisinājās Kalgarī. Pagājušajā gada nogalē Mārtiņš veica ceļgala operāciju, kas liedza viņam spēlēt astoņus mēnešus. Pļaviņam kopā ar jauno komandas biedru Mihailu Samoilovu šis ir otrais turnīrs. Iepriekš abi piedadījās Latvijas čempionāta "DEPO Open 2022" finālposmā, izcīnot 5. vietu.

"Pro Beach Tour Challanger" turnīri ir solis pirms augstākā līmeņa pasaules pludmales volejbola turnīriem - "Pro Beach Tour Elite 16".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!