Finālcīņās "Ruukki" pludmales centrā Mārupē Latvijas labākie jaunatnes pludmales volejbolisti no 24. līdz 29. augustam sadalīs medaļas U-14, U-16, U-18 un U-20 grupās jauniešiem un jaunietēm, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Finālā piedalīsies katras grupas 16 labākie pāri, kuri noskaidroti sezonas pirmajos posmos Rīgā, Ventspilī, Cēsīs, Jūrmalā, Engurē un Vecāķos.

U-20 grupā puišiem trīs uzvaras posmos svinēja Kārlis Ābelītis – divos ar Markusu Graudiņu, vienā – ar Dāvi Teteri. Trešajā posmā uzvara finālā tika Dāvim Storķim un Klāvam Vildem.

Šajā grupā sievietēm divas uzvaras tika Kristai Paeglei un Anetei Namiķei, bet vēl divas, pirmo divu posmu uzvarētājām kopā nespēlējot, – Zaigai Kalvānei pārī ar Rēziju Mazuri-Mago un Latvijas vicečempioni pieaugušajiem Danielu Konstantinovu, kura tāpat kā Namiķe piedalījusies tikai divos posmos un finālsacensībās nestartēs.

U-18 grupā vīriešiem divas uzvaras tika Dāvim Teterim – pa vienai pārī ar Matīsu Šalkovski un Oliveru Bulgaču. Savukārt pēdējos divos posmos uzvarēja Kristians Fokerots un Gustavs Auziņš, kuri ar dalību divos posmos finālsacensībām nekvalificējās. Aizvadītajā nedēļas nogalē visi, atskaitot Šalkovski, spēlēja Latvijas pieaugušo čempionāta ceturtdaļfinālā.

U-18 grupā sievietēm visos četros posmos uzvarēja Konstantinova pārī ar Kalvāni. Trīsreiz otrās bija Elīza Dreimane un Kate Vasiļjeva.

U-16 grupā zēniem trīs uzvaras tika Šalkovskim un Kārlim Jaundžeikaram, viena – Oskaram Kilkam un Markusam Maculēvičam.

Šajā grupā meitenēm visos posmos uzvarēja Līva Ēbere un Bonija Beāte Runce, bet trīsreiz otrās finišēja Denēva Šauberga un Rēzija Puškundze.

Jaunākajā U-14 grupā zēniem visos posmos uzvarēja Arturs Ikaunieks un Niks Ameļkovičs, bet trīsreiz otrie bija Alekss Ameļkovičs un Ričards Zemītis.

U-14 grupā meitenēm galvenās favorītes būs Emīlija Mačukāne un Denēva Šauberga, kuras uzvarējušas visos četros posmos. Turpmāko vietu sadalē gan gaidāma sīva cīņa.

Finālsacensību norises vieta – "Ruukki" pludmales centrs Mārupē – izšķirīgās sacensības Covid-19 apstākļos uzņēma arī pagājušajā gadā, un mārupieši ar Mārupes novada pašvaldības atbalstu sevi apliecinājuši kā aizrautīgus pludmales volejbola atbalstītājus gan vasarā, gan ziemā.

Jau tradicionāli jaunie spēlētāji varēs priecāties par volejbola atbalsta programmas "100+ draugi" ietvaros sagādāto naudas balvu fondu. Medaļas un naudas balvas saņems pirmo triju vietu īpašnieki. U-14 grupā, piemēram, čempioni papildinās savu maciņu ar 250 eiro, trešās vietas ieguvējiem tiekot pie 50 eiro, bet U-20 grupā uzvarētājiem tiks 400 eiro un trešās vietas ieguvējiem – 200 eiro liela naudas balva, ļaujot sevi iztēloties profesionāļu kārtā.

Finālsacensību kalendārs:
24. augusts – U-14 grupa zēniem un meitenēm
25. augusts – U-16 grupa jauniešiem
26. augusts – U-16 grupa jaunietēm
27. augusts – U-18 grupa jaunietēm
28. augusts – U-18 grupa jauniešiem
29. augusts – U-20 grupa jauniešiem un jaunietēm

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!