Foto: Publicitātes foto
Pretinieku komandu treneru balsojumā par "Vektrum Sport" aprīļa un maija labākajiem spēlētājiem Latvijas handbola Virslīgās vīriešiem un sievietēm atzīti, attiecīgi, Raitis Puriņš (Celtnieks/LSPA) un Elza Seržante (Stopiņu NHK), portālu "Delfi" informēja Latvijas Handbola federācijā.

Puriņš aprīlī un maijā aizvadīja sešas spēles, kaldinot savai komandai divus panākumus. Lielā mērā pateicoties tieši Puriņam "Celtnieks/LSPA" pusfināla sērijā ar 2-1 pieveica "Jūrmalas Sportu", bet finālā izrādīja sīkstu pretestību Latvijas čempioniem Dobeles "Tenax", tomēr piekāpās trijās spēlēs. Pretinieku komandu treneri Puriņa sniegumu atbilstoši novērtēja, atzīstot viņu par aprīļa/maija labāko spēlētāju.

Puriņš par labāko spēlētāju atzīts pirmoreiz. Mēneša spēlētāja godā viņš šosezon ir otrais vārtsargs, kam tāds gods ticis (decembrī/janvārī par labāko tika nosaukts jūrmalnieku vārtsargs Viktors Turkupols), tāpat Raitis ir otrais "Celtnieka" pārstāvis, kas šosezon ieguvis šo nosaukumu – februāra labākais spēlētājs bija viņa komandas biedrs Vladimirs Maslaks.

Savukārt Seržantes pārstāvētā komanda Stopiņu NHK aprīlī un maijā piedzīvoja četrus zaudējumus (pusfināla sērijā pret LSPA un sērijā par bronzu pret Dobeles SS/REIR), taču Seržante šajās spēlēs bija ļoti rezultatīva, gūstot 48 vārtus. Trijos no četriem mačiem Seržante guva vairāk nekā desmit vārtus, bet rezultatīvāko maču aizvadīja 17.aprīlī pret LSPA, kad guva 15 no savas komandas 24 gūtajiem vārtiem (24:29).

Seržante ir jau trešā Stopiņu NHK spēlētāja aiz Gitas Brodzinskas un Dainas Sergejevas, kas atzīta par mēneša labāko. Brodzinska par labāko tika nosaukta decembrī/janvārī, bet Sergejeva – martā.

Latvijas čempionāta "Vektrum Sport" labākie spēlētāji Virslīgā un 1. līgā saņems dāvanas un kreklu no "Vektrum Sport", savukārt spēlētāju pārstāvētas komandas – dāvanu kartes. Tāpat labākie spēlētāji saņems dāvanu karti kriosaunas procedūrai "Krio", bet pārējā komanda - 15-25% atlaidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!