Foto: Itar-Tass/Scanpix
Latvijas pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone ceturtdien piedzīvoja zaudējumu Eiropas čempionāta finālposma izslēgšanas spēļu pirmās kārtas cīņā.

Turnīrā ar 28.numuru izliktās Minusa un Jursone ar rezultātu 0-2 (21:23, 20:22) piekāpās vācietēm Rīkei Brinkai-Abelerei un Melānijai Gernertei, kurām turnīrā ticis 24.numurs.

Līdz ar to Minusa/Jursone sacensības noslēdza dalītā 17.vietā.

Kā ziņots, apakšgrupu turnīra pirmajā kārtā latvietes ar 0-2 (14:21, 17:21) piekāpās austrietēm Dorisai un Stefānijai Švaigerēm, kurām turnīrā ticis augstais piektais numurs, otrajā cīņā ar 0-2 (14:21, 14:21) zaudēja ar 12.numuru izliktajām vācietēm Janai Kēlerei un Jūlijai Zudei, bet trešās kārtas cīņā ar 2-0 (21:14, 21:19) pārspēja Slovēnijas sportistes Simonu un Eriku Fabjanas, kurām turnīrā ticis 21.numurs.

E apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā Minusa/Jursone ar vienu uzvaru trijās cīņās ieņēma trešo vietu, nodrošinot sev vietu izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Tikmēr vīriešu turnīra pamatsacensībās piedalās trīs Latvijas dueti - Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri divās cīņās izcīnījuši vienu uzvaru, Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kuri savā pirmajā spēlē piedzīvoja zaudējumu, kā arī Toms Šmēdiņš/Artis Caics, kas savās pirmajās divās apakšgrupas spēlēs cieta neveiksmi.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada Eiropas čempionāta finālposmā Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš piedzīvoja zaudējumu pusfināla mačā, Samoilovs/Sorokins un Minusa/Jursone izstājās ceturtdaļfinālā, bet Toms Šmēdiņš/Caics ieņēma pēdējo, ceturto, vietu savā apakšgrupā, noslēdzot sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!