Foto: Itar-Tass/Scanpix
Latvijas pludmales volejbola pāris Inguna Minusa un Inese Jursone ceturtdien piedzīvoja zaudējumu arī Taizemes pilsētā Phūketā notiekošā Pasaules kausa izcīņas pēdējā posma pamatturnīra otrajā spēlē.

Ar 31.numuru izliktās Latvijas sportistes ar rezultātu 0-2 (16:21, 16:21) samērā pārliecinoši piekāpās japānietēm Satoko Uratu un Nišibori Takemi, kuras izliktas ar 15.numuru. Līdz ar to Minusa/Jursone sacensības noslēdza dalītā 25.vietā.

Pirmajā kārtā Minusa/Jursone ar 0-2 (12:21, 15:21) piekāpās amerikānietēm Dženiferai Kesijai un Eiprilai Rosai, kuras turnīrā izliktas ar otro numuru.

Minusa/Jursone posmu uzsāka no kvalifikācijas, ko pirmoreiz šosezon spēja pārvarēt. Pirmajā kārtā Latvijas duets ar 2-0 (21:11, 21:11) pārspēja japānietes Megumi Murakami un Hirojo Kandeu, kas bija izliktas ar 23.numuru, bet pēc tam ar 2-0 (25:23, 21:16) pieveica Lielbritānijas pārstāves Denīzi Džounsu un Lūsiju Boultonu, kas izliktas ar septīto numuru.

Kā ziņots, iepriekš šosezon Latvijas sportistes ne reizi nespēja pārvarēt Pasaules kausu posmu kvalifikāciju. Pasaules čempionātā Minusa/Jursone zaudēja visās trijās aizvadītajās spēlēs, bet Eiropas čempionātā Latvijas duets ierindojās 17.pozīcijā.

Sezonas lielāko daļu Minusa sacensībās startēja kopā ar Jursoni, bet priekšpēdējā posmā Hāgā viņas pāriniece bija Inga Ikauniece, tomēr arī tad latvietes nespēja iekļūt pamatsacensībās.

Phūketā norisinās tikai Pasaules kausa noslēdzošā posma sacensības sievietēm, bet vīriešiem tās oktobrī notika Marokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!