MSĢ/"Zeltaleja" komanda pirmdien ar rezultātu 3-0 (25:20, 25:14, 25:21) izcīnīja uzvaru pirmajā Latvijas sieviešu volejbola čempionāta finālspēlē pret "Rīgas Volejbola skola" (RVS) vienību.

Uzvarētājām 16 punktus guva Alise Pētersone, turklāt MSĢ kā komanda kļūdījās vien piecas reizes, kamēr viešņas izpildīja 18 kļūdas. Zaudētāju labā ar 20 punktiem izcēlās Marta Levinska.

“Mums pašiem ir kauns,” uz jautājumu, kāpēc tik neviesmīlīgi ļaudis Murjāņos, atjokoja MSĢ/”Zeltalejas” vienības vecākais treneris Ilmārs Pūliņš, raksta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

“Plāns bija – apturēt Martu [Levinsku]. Neizdevās pilnībā, tikai dažreiz, kad viņa pāris reizes kļūdījās, jo mūsu bloks pretī bija iespaidīgs. Otrkārt, gribējām labi servēt. Pretiniecēm ir jaunas un spēcīgas uzbrucējas, un vajadzēja pēc iespējas apgrūtināt viņu uzbrukumu. Viena meitene mums servēja no vietas, pārējās “planierus” lēcienā. Viņu servju uzņemšana šodien izrādījās viduvēja, un mēs jau varējām prognozēt, kur cēlāja, kurai līdz bumbai bija jāaizskrien, cels," turpināja Pūliņš.

"Meitenes spēlēja pašaizliedzīgi un drosmīgi savu skatītāju priekšā, un esam gandarīti par savu spēli. Izdevās serve, servju uzņemšana un daudzpusīgs uzbrukums. Pretinieces meklēja labāko virknējumu un veica maiņas, bet mēs visu spēli aizvadījām bez maiņām, jo negribēju neko jaukt mehānismā, kas tik labi strādā."

Fināla atbildes spēle tiks aizvadīta trešdien 17. aprīlī pulksten 20.00, Rīgas Volejbola skolas sporta zālē. Uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!