Aizvadītajā nedēļas nogalē tika uzsākta 2020./2021. gada sezona Nacionālajā līgā volejbolā, pirmajos mačos uzvaras svinot "VK Ventspils", Kauņas "RIO-Startas" un "Jēkabpils Juniori"/JSS vienībām, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Rietumu divīzijas spēles atklāja "VK Ventspils" un jaunpienācēju "VK Skrunda" komandas. Ventspilnieki jau pagājušajā sezonā pierādīja, ka ir viena no vadošajām līderu komandām, kas pierādījās arī šajā mačā – pārliecinoša uzvara ar rezultātu 3:0 (25:16; 25:12; 25:16), neļaujot pretinieku komandai pārsniegt 16 punktu robežu. Ar iegūtiem 14 punktiem, tajā skaitā četrām netveramām servēm, rezultatīvākais bija "VK Ventspils" spēlētājs Matīss Kaņeps.

Otrajā šīs divīzijas spēlē spēkiem mērojās divas lietuviešu komandas, Marijampoles "Sūduva" pret Kauņas "RIO-Startas". Lai arī spēles seti aizritēja saspringti un, līdz pat spēles setu galotnēm, nebija skaidri zināms, kura komanda iegūs pārsvaru, "RIO-Startas" spēlētājiem izdevās setu attiecībā pārliecinoši uzvarēt visu spēli, ar rezultātu 3:0 (25:22; 25:22; 25:23).

Par spēles rezultatīvāko spēlētāju kļuva komandas "Sūduva" volejbolists Andžesj Savostenoks, kurš ieguva 14 punktus. Jāatzīmē arī uzvarētāju komandas volejbolists Mikols Sučaneks, kurš no iegūtiem 12 punktiem, četrus sakrāja ar bloku.

Austrumu divīzijas spēles atklāja "Jēkabpils Juniori"/JSS un "Rīgas Volejbola skola" komandas. Spēles pirmajos divos setos abām komandām izdevās apmainīties ar uzvarētiem setiem, kas lika domāt, ka, iespējams, sagaidīsim pirmo piecu setu cīņu. Turpmākajos spēles setos pārliecinošāki bija "Jēkabpils Juniori"/JSS volejbolisti, kuri svinēja arī pirmo šīs sezonas uzvaru ar rezultātu 3:1 (21:25; 25:22; 25:19; 25:22).

Ar iegūtiem 14 rezultativitātes punktiem izcēlās uzvarētāju komandas volejbolists Kristers Sils, divus punktus gūstot ar netveramu servi un trīs ar uzvarētiem blokiem.

Kamēr rietumu divīzijas mači turpināsies 31. oktobrī starp "VK Ozolnieki" un "VK Skrunda" komandām, austrumu divīzijā jau 14. oktobrī "Sējas SH" tiksies "OC Limbažu"/MSĢ un "Rīgas Volejbola skola" komandas. Savukārt 17. oktobrī "Sējas SH" spēkiem mērosies "OC Limbažu"/MSĢ un SK RTU komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!