Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola pāri Varvara Brailko/Anete Namiķe un Olivers Bulgačs/Dāvis Teteris trešdien, 15. decembrī, Taizemē ar uzvarām sāka pasaules U-21 čempionātu, bet zaudējumu pirmajā spēlē piedzīvoja Beāte Liepājniece/Anija Ozoliņa.

Varvara Brailko/Anete Namiķe pirms turnīra sākuma B grupā bez spēlēm jau bija sev nodrošinājušas dalību "play-off" turnīrā, jo grupā ir tikai trīs dueti. Bet vēlāk Latvijas duets sev nodrošināja pirmo vietu grupā, uzvarot abas spēles. Savā pirmajā spēlē Brailko/ Namiķe ar 2-0 (21:14, 21:12) pieveica Paragvajas duetu Romina Edigere/Megija Paiva, bet pēc tam ar 2-0 (21:15, 22:20) pārspēja brazīlietes Tainaru Feitozu un Anni Figeredu.

Tādējādi Brailko/ Namiķe jau nodrošinājušas sev dalību astotdaļfinālā un viņām nebūs jāspēlē izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Vēl dāmu sacensībās A grupā grēks sūdzēties Beāte Liepājniece/Anija Ozoliņa ar 0-2 (17:21, 9:21) piekāpās mājiniecēm Jidapai Bunongkhunai/ Apinjai Saengpaengai. Otrajā spēlē latvietes ar 2-0 (21:12, 21:17) pārspēja Bolīvijas duetu Isu Cakonu un Mariju Galindo, bet ceturtdien viņām jāspēlē ar ungārietēm Esteri un Zofiju Vašvāri.

Vīriešu turnīrā vienīgais Latvijas duets Olivers Bulgačs/Dāvis Teteris savā pirmajā spēlē C grupā spraigā cīņā ar 2-1 (21:17, 23:25, 15:6) pārspēja paragvajiešus Džuliano Masari Kaniljasu/Pavlo Marselo Portiljo Morinigo. Ceturtdien priekšsacīkšu turpinājumā Bulgačs/Teteris tiksies ar amerikāņiem Kārsonu Bārnsu un Eidenu Kīferu, bet piektdien – ar brazīliešiem Mateušu de Paulu un Gabrielu Zuliani.

Trīs labākie katras grupas pāri iekļūs izslēgšanas cīņās, bet grupu uzvarētāji uzreiz astotdaļfinālā. Medaļu ieguvēji tiks noskaidroti svētdien.

Sieviešu komanda Liepājniece/Ozoliņa uz Taizemi devušās trenera Toma Šmēdiņa vadībā, asistējot menedžerim Aināram Sokam. Kā jau ziņots iepriekš Namiķei un Brailko sava trenera līdzi nav, tāpēc viņām palīdz gan Toms Šmēdiņš, gan Atvars Vilde, kurš ir Rīgas volejbola skolas un Bulgača/Tetera treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!