Foto: CEV
Latvijas pludmales volejbola dueti Daniela Konstantinova/Varvara Brailko un Anete Namiķe/Līva Ēbere piektdien ar uzvaru sāka Mislovices "Beach Pro Tour (BPT) - Future" turnīru, Konstantinovai un Brailko otro maču zaudējot un grupā ierindojoties otrajā vietā, bet Namiķei Ēberei ieņemot pirmo vietu grupā.

Turnīrā ar sesto numuru izliktais Latvijas duets Konstantinova/Brailko C grupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:16, 21:17) uzvarēja šveicietes Evu Freibergeri/Štefāniju Vīzmaieri (11.).

Konstantinova/Brailko, kuras jau bija nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā, cīņā par pirmo vietu grupā un vietu izslēgšanas spēļu turnīra otrajā kārtā ar 0-2 (15:21, 11:21) piekāpās ukrainietēm Valentinai Davidovai un Dianai Luņinai (3.).

D apakšgrupas pirmajā duelī Anete Namiķe/Līva Ēbere (4.) ar 2-1 (21:14, 21:23, 15:9) pieveica polietes Kingu Legetu un Nikolu Johimu (13.).

Cīņā par pirmo vietu Namiķe/Ēbere ar 2-1 (21:14, 17:21, 15:13) izcīnīja panākumu pār Čehijas pāri Anna Pospišilova/Martina Viljamsa (5.), nodrošinot pirmo vietu grupā.

Konstantinova/Brailko sestdien izslēgšanas spēles sāks no pirmās kārtas, kamēr Namiķe/Ēbere jau ir nodrošinājušas vietu ceturtdaļfinālā.

Pagājušajā nedēļā Varšavā Namiķe/Ēbere apstājās ceturtdaļfinālā, bet Konstantinova/Brailko nepārvarēja "play-off" pirmo kārtu.

"Pro Beach Tour" rangā pirmā līmeņa sacensības šogad saucas "Elite 16", rangā otrās ir "Challenge", trešās - "Future" sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!