Piektdien Dzintaros ar kvalifikācijas sacensībām vīriešiem sākas "Zelta OPEN" fināla posms pludmales volejbolā vīriešu un sieviešu duetiem, kurā noskaidros šāgada Latvijas čempionus pludmales volejbolā.

Vīru konkurencē dalību pieteikuši 30 pāri, kur 12 no tiem pēc reitinga tiks iekļauti pamatturnīra dalībnieku vidū, bet atlikušajiem piektdien nāksies cīnīties par četrām ceļazīmēm uz pamatsacensībām.

Turnīrā ar pirmo numuru izsēti 2010. gada Latvijas čempioni Toms Šmēdiņš un Artis Caics. Viņiem konkurenci sastādīs Eiropas U-20 čempionāta sudraba medaļu ieguvēji Haralds Regža un Armands Āboliņš, kā arī ar 3.numuru izliktie Klāvs Zaļkalns un Artūrs Kiseļevs. Abi pēdējie dueti aizvadītajā nedēļā veiksmīgi startēja Austrumeiropas volejbola zonālās asociācijas posmā Jūrmalā, izcīnot attiecīgi otro un trešo vietu. Tāpat starp favorītiem noteikti būs arī Arnis Tunte/Edgars Točs un Toms Benjavs/Jānis Sakniņš.

Arī kvalifikācijas sacensības piektdien solās būt ļoti interesantas, jo Dzintaru pludmales smiltīs būs redzami brāļi Kristiāns un Tomass Marnici, kuri kopā spēlējam nav redzēti ļoti sen.

Sieviešu turnīram dalību pieteikuši 10 pāri. Ar pirmo numuru izsēta Inguna Minusa, kura šoreiz spēlēs kopā ar Janu Jaudzemu, bet otrais numurs "Challenger" trešā posma uzvarētājām Ancei Auziņai un Ilzei Liepiņlauskai.

Piektdien Dzintaros paredzētas kvalifikācijas sacensības vīriem, sestdien pamatturnīra spēles kā vīriem tā dāmām, bet svētdien izšķirošās cīņas – pusfināli un cīņas par medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!